Директорът на Australian Open: Сърджан Джокович не подкрепя войната и е огорчен от тълкуването на снимките с руските фенове

Директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли каза, че се е справил с проблема извън корта, който предизвика бащата на Новак Джокович Сърджан, както и останалата част от семейството. Джокович - старши бил категорично против войната и че не е имал никакво намерение да се намесва в темата за агресията в Украйна.

- Казах им да внимават много, защото това е събитие от световно значение. Семейство Джокович разбра това. Те са огорчени, че така се тълкува участието му на снимки и клип с руски фенове, не са имали намерение да го правят. Баща му не подкрепя войната, те са за мира - каза Тайли.

Някои австралийски и американски медии съобщиха, че Сърджан казва в клипа с руските фенове "да живее Русия", въпреки че това не се е случило. Бащата на Новак поздрави феновете, събрали се пред "Род Лейвър Арена", някои от които носеха руското знаме със себе си, въпреки че беше забранено. „Покрай баща ми имаше много сръбски фенове с наши знамена. Той си мислеше, че се снима с някой сърбин. Просто група хора се възползваха от баща ми в дадената ситуация“, заяви Новак Джокович след скандала.

Докато баща му се забърква в скандали, Ноле достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, където ще се опита да спечели 10-ата си титла, подобрявайки рекорда на легендарния Андре Агаси. 

Агаси спечели 26 последователни титли на Australian Open от 2000 до 2004 г., но Джокович подобри неговия рекорд по брой успехи, постигайки 27 победи до мача срещу Томи Пол.

В неделя Джокович ще играе срещу Стефанос Циципас за нова титла от Големия шлем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена