Добри ли са ролетните врати за гараж? Плюсове и минуси

Ролетните врати за гараж представляват гъвкава конструкция от отделни ламели и профили, свързани помежду си. При отваряне ролетът се навива чрез специален механизъм, намиращ се в горната част. Когато се затваря, ролетът се спуска надолу. Кои са отделните видове и какви са техните предимства и недостатъци?

Видове ролетни гаражни врати

Основно съществуват два вида:

  • автоматични – те са по-скъпите варианти, тъй като имат допълнителен задвижващ електромотор. Подобен механизъм се работи чрез натискане на бутон;
  • ръчни – в този случай моторизираният механизъм липсва и е необходимо ръчното му задвижване чрез прилагане на умерена физическа сила. Тези варианти са по-достъпни и опростени. Изработват се от леки конструкции и профили, за да се улесни тяхното задвижване, но при над 30 кг тегло се препоръчва монтаж на автоматично задвижване, защото няма да са удобни за всекидневна употреба. 

Съществуват още плътни решения, които са ветроупорни или перфорирани, за осигуряване на естествената циркулация на въздуха в помещението. Още по-модерните и ефективни модели са тези с красива оплетка, предоставяща подходящо ниво на защита от вандалски прояви и проникване в помещението.

Предимства на ролетни врати за гараж

Съставени от цялостно гъвкаво платно, те се използват в случаите, когато липсва достатъчно свободно място за отваряне и затваряне. Ето защо, на тях се приписват някои предимства, като спестяването на приблизително 2 кв.м както отвън, така и отвътре. Ролетните гаражни врати от G-fenster се характеризират с повишена издръжливост поради употребата на висококачествена стомана или алуминий при изработката им.

Подобни навиващи се механизми се характеризират с висока степен на надеждност и защита на помещението, като същевременно се вписват идеално в цялостния интериор и екстериор.

Недостатъци на ролетните врати

Колкото и красиви и ефективни да са тези продукти, като всички останали имат и своите недостатъци. Сред основните минуси е високата им първоначална цена особено когато е необходимо приложението на допълнителни функции. Други модели са с наличието на ветроупорен или термо ламел, а ремонтът на подобни изделия също е доста скъп.

За да се сдобиете с качествени и оригинални маркови решения с гаранция, от G-Fenster препоръчват покупката от специализирани магазини, които зареждат продуктите си от производител.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти