Драгич: Влезе ли Сираков в съблекалнята и всичко ни ставаше ясно

Любимец на привържениците и трикратен шампион с „Левски“, бившият вече бранител Далибор Драгич, е убеден, че евентуално завръщане на Наско Сираков ще бъде съпътствано с нови големи успехи на клуба. Двамата работиха на стадион „Георги Аспарухов“ в началото на века, когато „сините“ бяха хегемон в тогавашната „А“ група и на два пъти бяха на прага на влизане в групите на Шампионската лига. Сега, близо две десетилетия по-късно, Драгич си спомня за съвместната им работа на „Герена“.

„От години твърдя, че мястото на Наско Сираков е в „Левски“. Той е легенда на клуба, доказал е своите качества и на терена, и в ръководството. Когато разбрах, че може да вземе акциите, му изпратих SMS с пожелание скоро да го видя на трибуните. С него в „Левски“ ще е различно. Помня как се запознах с него. Отидох за преговори на „Герена“, а там беше той и Люпко Петрович, който реално ме доведе в клуба. Наско седеше срещу мен, даде ми оферта и аз казах, че съм съгласен. Тогава не осъзнавах от какъв калибър е Сираков. Помня как години по-късно дойде при мен в самолета на път за Сараево. Трябваше да играем реванш с „Железничар“, след като в София вече бяхме спечелили с 4:0. Каза ми: „Далибор, след мача те продаваме в Турция“. Аз обаче исках да играя, защото на трибуните щяха да са мои приятели и роднини. Така стана, че после не се стигна до трансфер и останах още година в „Левски“.

Това, което няма да забравя е усещането, когато го видим преди мач. Само да се появи в съблекалнята и всичко ти е ясно. Знаехме какво иска от нас. С няколко думи те мотивира, просто знае какво да ти каже. Но истината е, че той умее отлично да комуникира с играчите. Държи се като приятел, а не като ръководител. Разговаряше индивидуално с всеки, тренираше редовно с нас преди мачовете. Затова твърдя, че той е правилният човек за „Левски“ - легенда, история на клуба, силен характер. И в този труден момент той е човекът, който може да поведе отбора към спасение. Изказването му от неделя е красноречиво и говори достатъчно - „Левски“ не е създаден да се бори за оцеляване, а за успехи.“

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinia Legendo

A post shared by Dragic Dalibor (@dragic_23) on

Коментари

Задължително поле