Eкипажът на "Бодри" - №1 на ВМС за годината

Военните моряци от корветата "Бодри" с командир кап. III ранг Николай Цонев взеха приза "Екипаж на годината" на ВМС.

Това стана на тържествената церемония по награждаване на бойния ни флот, която се провежда за 15-ти път съвместно на ръководството му и списание "Океан". 2016 г. бе натоварена, но много успешна, каза командирът на "Бодри" Николай Цонев. Той уточни, че корветата е участвала в няколко учения, включително международни. Постигнатите успехи се дължат най-вече на добре подготвения и сплотен екипаж, каза кап. Цонев. В момента под негово командване на кораба са 53-а моряци, сред които и една дама. Зад всяко постижение стои добър екип, ключ към успеха са хората, каза командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев.

За "Офицер на 2016" беше обявен кап. II ранг Петър Димитров, командир на противоминни кораби на военно формирование в Бургас. Офицерски кандидат 2-ри клас Диян Демиров, командир на брегови пост за наблюдение "Галата" получи приза "Старшина на годината.

Отличието "Матрос на 2016" взе Галин Дюлев, електротехник на фрегатата"Верни", а наградата за цивилен служител-Георги Шаламандов, старши експерт в сектор"Въоръжение и техника" на отдел"Логистика" в Щаба на ВМС.

Коментари

Задължително поле