Една минута и си титуляр

БУЛФОТО

Една минута – толкова кратка, а в действителност толкова дълга. Може да го потвърди „Байерн“ и кошмарният му спомен от „Камп Ноу“ през 1999-а срещу „Манчестър Юнайтед“. И „лъвовете“ добре го знаят, след като инкасираха късни попадения срещу Ейре и Уелс. За силата на въпросните 60 секунди може да потвърди и Георги Терзиев. Бранителят на „Лудогорец“ има точно толкова игрово време от 19 август насам.

Записа кратко участие в мача с „Берое“, спечелен с 2:0. Но тази „минута е много“ се оказа достатъчна за титулярно място в мача на мачовете за българския национален отбор срещу Унгария. Централният защитник бе предпочетен за партньор на капитана Васил Божиков. Не казваме кой е трябвало да играе, защото тази привилегия от 5 години имат приоритетно бизнесмените от изпълкома на БФС. Но изборът е меко казано изненадващ. Терзиев няма славата на най-сигурния защитник, че точно сега да му се гласува такова сляпо доверие. 

И като сме отворили темата за титулярния състав, може би е добре да погледнем и статистиката на Пламен Илиев. Вратарят, също кадър на „Лудогорец“, бившият тим на селекционера Дерменджиев, е пазил в едва два двубоя от февруари насам. Това са всичко на всичко 180 игрови минути. За България пък игра за последно срещу Англия при конфузното 0:6 на националния стадион „Васил Левски“. 
Разбира се, от друга страна и игровото време не е гарант за класа и солидно представяне. Такъв пример е Янис Карабельов. Пълни 90 минути срещу Унгария, а представянето му бе на ниво мач в Първа лига. И то на онези, които дават по безплатния канал...

Коментари

Задължително поле