Elbit Systems откри ново предприятие в Румъния за интеграция и производство на системи за сухопътните войски

Израелската компания Elbit Systems откри в Румъния своя нова инженерингова и производствена база на системи за сухопътните сили. На откриването на предприятието, което се намира до Букурещ, присъстваха представители на румънското правителство и индустрията. Заводът ще бъде център за производство и интеграция на куполи и оръжейни станции на Elbit, които са част от проект за румънската армия, както и като регионален център, който да обслужва търсенето от други страни.

Новата база се разполага на над 1 000 кв м и е 4-то производствено предприятие, което Elbit създава в Румъния. С него значително се разширява производствения капацитет на компанията, както и обема инженерингови дейности и броя на заети местни специалисти. С тази база компанията увеличава и трансфера на високо технологично ноу-хау към Румъния.

Elbit Systems има над 25-годишен опит в работата си за румънското Министерство на отбраната като доставчик на продукти и решения за отбраната, кооперирайки си с местната индустрия. Сред проектите в страната, които компанията е изпълнявала са тези за ремонт и модернизация на военни въздухоплавателни средства, както и редица решения за сухопътните и военноморски сили.

Преди месец Elbit Systems направи среща в София с водещи компании от отбранителния и ИТ сектор, търсейки  партньорство с тях в контекста на програмата на Българската армия за придобиване на нови бронирани машини.

Коментари

Задължително поле