Facebook въвежда видеоконферентна "стая за разговори" за до 50 потребители

Технологичният интернет гигант "Фейсбук" (Facebook Inc) въведе инструмент за видеоконферентна връзка и разшири функциите за излъчване на живо (livestreaming), възползвайки се от рязкото нарастване при използването на видеоразговори по време на пандемията от коронавирус.

Въвеждането на Messenger Rooms от страна на Facebook има за цел да конкурира други видеоконферентни интернет приложения на компании като Zoom Video Communications и Houseparty, които станаха изключително популярни по време на разширяването на социалната изолация и на работата от вкъщи с оглед на вирусната пандемия, съобщи БНР.

Приложението Messenger Rooms ще даде възможност за до 50 потребители да участват безплатно в един видеоконферентен разговор, докато подобната услуга на компанията Zoom позволява участието на до 100 лица, а на Houseparty - до осем души да се присъединят към един разговор.

Освен това Facebook ще въведе и приложението Messenger Dating, което ще позволява на отделни двойки да могат да се виждат онлайн и също така ще разшири от четири на осем броят на участниците във видеоразговорите на друго приложение на компанията - WhatsApp. Технологичният гигант също така ще търси възможност да разшири видео функциите и на своето приложение Instagram.

Няма да има ограничения за времето на разговорите през интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии