Faithless DJ set с епично електронно шоу в София

Музикалната сила зад Faithless - Sister Bliss пристига у нас, за да представи любимите на българската публика парчета, заедно с нови актуални хитове. В последните години тя издава и редица самостоятелни продукции и 2 собствени албума, в които работи с музикални икони като Boy George, Dido, Example и Robert Smyth от The Cure.

Родена като Aяла Дебора Бентовим, Sister Bliss се влюбва в музиката още на 5-годишна възраст, когато се учи да свири на пиано, цигулка, флейта, саксофон и бас. През 1987 се появява на английската хаус сцена като една от малкото жени DJ-и на Острова. С изяви в някои от най-реномираните клубове в света, бързо започва да се развива и като продуцент, записвайки и издавайки авторски парчета. Кратко след това се запознава с Rollo и Maxi Jazz, с които формират Faithless. С уникалната комбинация от хип-хоп, блус, фолк, фънк, класическа музика и електроника, триото бързо създава собствен стил, разпознаван на световно ниво и до днес.

В своята музикална кариера Sister Bliss си е сътрудничила с Дайдо, Boy George, Cat Power, Робърт Смит (The Cure), The Temper Trap и Example.

Особено талантлива като музикант и композитор, Sister Bliss участва в много и различни музикални проекти извън диджействането – сред тях са и писането на музика за телевизия, театър и филми. Сред филмовата музика, с която Sister Bliss може да се похвали са музиката й към филма „Борба с ножове“ (Knife Fight, 2012) г. с участието на Роб Лоу, режисиран oт носителя на две награди “Оскар“ - Бил Гутентаг. Това е първият соло проект за написване на филмова музика в кариерата на Sister Bliss. След него следват и парчетo “Everything To Lose”, създадено в колаборация с Дайдо и Роло и включенo в саундтрака на “Сексът и града 2“(2010). В хитов се превръща и тракът “Woozy” – част от саундтрака на култовия филм на режисьора Дани Бойл -Плажът “(2000). “Woozy” е написана от Макси Джаз, Роло и Систър Блис и е продуцирана от Роло и Систър Блис. Нейна е и песента „The Last Days of May“, създадена за популярния британски филма “The Hide(2008) на режисьора Марк Луузи , а също и някои от песните към британската телевизионна комедия „Животът започва“ („Life Begins”, 2006).

 Шоуто Faithless DJ Set e на 19 май, в зала Универсиада и ще бъде подкрепено и с изяви на някои от най-изявените български електронни артисти.

Коментари

Задължително поле