Филмът „Мръсни танци“ ще има продължение

Дженифър Грей – главната актриса във филми от 1987 г. „Мръсни танци“, ще реализира негово продължение. В новата романтична драма тя ще бъде не само актриса, но и изпълнителен продуцент.

В оригиналната продукция тя си партнира с Патрик Суейзи, който почина през 2009 г. Двамата остават в сърцето на поколението от това време заедно с танците и актьорската си игра. Емблематичното парче от "Мръсни танци" (1987) (I've had) the time of my life спечели награди "Оскар" и "Златен глобус" за най-добра оригинална песен. Тя все още бива тананикана и остана като евъргрийни.

Новият проект е продуцирана от Lionsgate, ще бъде режисиран от Джонатан Ливайн („Горещи тела“) и Джилиан Борер, а сценарият е оставен в ръцете на Мики Доутри и Тобиас Яконис.

Въпреки че, това няма да бъде първият римейк или продължение на знаменития филм от 80-те години на миналия век, новата продукция с участието на 60-годишната Дженифър Грей дава голяма заявка. Примери за такива са римейкът, който ABC пусна през 2017 г. и филма „Мръсни танци: Хавански нощи“ (2004), смятан от мнозина за пълен провал.

Главният изпълнителен директор на Lionsgate уверява, че „Това ще бъде точно такъв романтичен и носталгичен филм, какъвто феновете очакваха.“ С тези си думи той разсея опасенията на зрителите, че предстоящото продължение може да отнеме романтичните спомени от съзнанието на публиката.

От студиото не споделят допълнителна информация за сюжета на филма или кога феновете ще могат да гледат продължението в кината. 

Коментари

Задължително поле