Франция ще плаче и след 30 години със спомените на Стратега

Екип на престижното френско списание "Франс Футбол" посети стадион "Българска армия", за да направи специален репортаж за легендата на българския футбол Димитър Пенев, съобщи ЦСКА в социалните мрежи. Треньор номер 1 на България за 20-ти век ще гостува в специална рубрика, която припомня значими събития от историята на "петлите" на зеления терен. Несъмнено един от най-големите кошмари за тях е двубоят на "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 г., когато водени от Пенев, българите победиха инфарктно в последната секунда с 2:1 и се класираха за Световното първенство в САЩ.

Именно този сблъсък бе анализиран от Димитър Пенев, като журналистът Оскар Бертран показа завидно познание в детайлите и близо час и половина с интерес слушаше разказа на своя събеседник. Треньорът сподели доста увлекателни неща за нагласите, мотивацията, тактиката и емоциите си покрай онази паметна вечер в Париж, които ще бъдат представени на читателите на световно популярната медия през месец април.

Френският репортер заедно с фотографа на изданието Себастиян Льобан посетиха и клубния музей и останаха впечатлени от богатата експозиция и трофеи на армейците. Те получиха книги с лични автографи и посвещения от Димитър Пенев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят