Георги Иванов достигна до финала за титлата на Европейското първенство по борба до 23 години

Георги Иванов достигна до финала за титлата на Европейското първенство по борба до 23 години в Букурещ (Румъния). Младият български национал постина две победи, като на старта в категория 125 килограма в свободната борба се наложи над Азамат Хосонов (Гърция) с 6:0, а на полуфинала преодоля и турчина Ал Ефе с 6:2. През миналата година представителят на димитровградската школа стана трети на европейското до 20 години.

Други трима български национали продължават на репешажите утре, след като загубиха на старта от финалистите. Стилян Илиев в категория 61 килограма падна от украинеца Андрил Джелеп с 0:11 и в пресявките ще спори с Давити Абдаладзе (Грузия). Николай Димитров загуби със същия резултат от азера Туран Байрамов и в неделния ден ще излезе срещу Магамед Далиев (Франция) при 74-килограмовите. Илия Христов беше спрян от състезаващия се за Франция Рахим Магамедов също с 0:11 и утре ще има за съперник Владислав Прус (Украйна) в категория 86 килограма.

Репешажите започват от 17:00, докато финалите са от 18:30 часа.

Божидар Джоров остана на пета позиция в категория 65 килограма, след като в малкия финал отстъпи на Микита Хончаров (Украйна) с 0:6.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт