„GTA 6” излиза чак след 2 години

Според специалистите шестата версия на „Grand Theft Auto“ ще излезе най-рано през април на 2021-а.

Правят я за новите конзоли „PS5“ и „Xbox Scarlett“

Сценарият е вдъхновен от сериала „Наркос“

Кошмарна прогноза стресна феновете на поредицата “Grand Theft Auto”. Шестата версия на играта ще се забави, твърдят анализатори. По-лошото е, че според специалистите “GTA 6” ще излезе най-рано през април на 2021-а.

Първите прогнози бяха, че играта ще види бял свят в първите месеци на следващата година, но това явно няма да се случи. Забавянето обаче може да се приеме като очаквано, с оглед на това, че производителите от “Rockstar” работят върху най-голямата карта в света на “GTA”. Освен това, продължението на “Grand Theft Auto V” се разработва за новите конзоли “PS5” и “Xbox Scarlett”.

“Шестата част на играта със сигурност няма да бъде пусната за “PS4” и “Xbox One”, пише изданието “Techradar”.

В мрежата вече се появиха течове на информация, като се твърди, че сценарият на “GTA 6” ще се развива в 70-те и 80-те години на миналия век. Геймърите пък ще могат да играят само с един главен герой. Той ще бъде израстващ наркобарон, който е вдъхновен от сериала “Наркос” на “Netflix”. Спекулациите са, че мястото на събитията ще е един от измислените, но добре познати градове на поредицата Вайс Сити, Либерти Сити или друг, който ще е базиран на Рио де Жанейро. Историята ще бъде разказана чрез глави със силен акцент върху визуализациите на промените във времето, докато трае нейното развитие. Нищо чудно обаче заради големият теч на информация от “Rockstar” да прибегнат до промени в сценария.

Последната версия “Grand Theft Auto V” излезе през септември 2013-а. Тя включваше три игрални героя, между които играчът може да превключва. Играта стана най-бързо продаваната в историята (800 милиона долара за първия ден), както и третата най-търгувана въобще и финансово най-успешният развлекателен продукт за всички времена с над 6 милиарда долара приходи от цял свят.

 

Впечатляващо

Ротердам спечели 2,6 млн. долара от „League of Legends”

Печалбата е генерирана само за два дни

Пролетните европейски финали на “League of Legends” донесоха 2,6 млн. долара на местната икономика в Ротердам. И всичко това само за един уикенд! Холандският град бе домакин на надпреварата, като го спечели в конкуренцията на 40 други.

“Riot Games”, компанията собственик на популярното 3D фентъзи, разкри и данни от продажбата на билети за събитието, което се проведе на 13 и 14 април. От присъстващите 87,13% са пристигнали специално за събитието в Ротердам, включително хора от Китай, Южна Корея и Перу. Участниците във финалите са похарчили средно по 119 долара, докато са пребивавали в холандския град.

“Нашето проучване показа впечатляващо икономическо въздействие, което надминава по резултати тези от други големи спортни събития”, похвалиха се от “Riot Games”.

Спонсорите на турнира пък бяха фирми като “Logitech G”, “Kia Motors”, “Beko” и “Mastercard”.

Следващите финали са през септември в Атина.

 

Заради договор с конкурент

Без „Ювентус” на футболния симулатор „FIFA 20”

Акциите на „ЕА Sports“ се сринаха

Италианският шампион “Ювентус” няма да бъде част от новата версия на играта “FIFA 20”. Истински удар понесе най-големият футболен симулатор, след като конкурентът є “PES” подписа договор със “Старата госпожа”. Благодарение на него, играта, собственост на компанията “Konami”, придоби ексклузивното право върху клуба. Това означава, че играта “FIFA 20” няма да може да ползва името на тима, визията на стадиона, както и логото, включително с екипите на “черно-белите”. Toва доведе до спад в акциите на собственика “ЕА Sports” с близо 3.28%, което прави около 734 милиона евро загуба.

Все пак феновете на “FIFA” ще могат да играят с Кристиано Роналдо и компания, тъй като играчите имат самостоятелни договори. “Ювентус” обаче ще се казва “Piemonte Calcio”. Това е името на регион в Италия, в който се намира клубът. Тимът ще е с друга емблема и екипи.

“Всеки от футболистите бе сканиран със специална 3D технология, за да бъде пресъздаден максимално реално в играта”, похвалиха се от “Ювентус” след подписвания договор.

Италианският шампион е вторият голям клуб, който се ангажира с “Konami” този месец. В началото на юли това стори и “Манчестър Юнайтед”.

Коментари

Задължително поле