Хакери ограбиха най-добрите на FIFA22

Тежък удар претърпяха част от най-добрите играчи на футболния симулатор FIFA в режима FUT. Техните профили пострадаха от хакерска атака, а вина носят и служители на компанията Electronic Arts, позволили да се случи измамата. Пострадалите са загубили всички FIFA точки и монети, след като злосторниците успели да убедят екипа по поддръжка на EA, че те са реалните собственици на съответните акаунти. Получили веднъж достъп, те успели да сменят паролите. Потребителят „FUT Donkey“, който беше номер едно в класацията на Playstation, загуби 50 милиона монети.

„Когато ме хакнаха, успях да вляза в конзолата, преди да ми вземат монетите – написа той в туитър профила си. - Реших да изтрия клуба си с надеждата, че EA ще го възстанови по-късно“.

Въпреки това, мерките не са помогнали, а монетите са изчезнали. Това е повече от подозрително за FUT Donkey, който се опасява, че в случая е замесен и вътрешен човек.

Отговорът на компанията не закъсня, а от ЕA все пак признаха грешката си: „След първоначалното разследване можем да потвърдим, че редица акаунти са били компрометирани чрез непозволени техники“, се казва в официално изявление. - „Използвайки заплахи и други методи, хора, действащи злонамерено, успяха да се възползват от човешка грешка в нашия екип за обслужване на клиенти и да заобиколят двуфакторната идентификация, за да получат достъп до акаунти на други играчи.“

Около 50 са пострадалите аканути, а от компанията работят усилено в опита си да разберат кои са истинските им собственици и да възстановяват откраднатото съдържание. От EA обещаха, че ще бъдат предприети стъпки, за да се гарантира, безопасността на играещите и свеждане на минимум до подобни злоупотреби.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове