Халфът на "Стабек" Калоян Костадинов: ЦСКА го очаква различен мач

Българският талант Калоян Костадинов играе през настоящия сезон в елитния норвежки "Стабек". За офанзивния полузащитник се заговори усилено у нас преди година и половина, когато попадна в полезрението на "Брьондби" и "Молде". В крайна сметка тогавашния играч на „Санднес Улф“ предпочете офертата на "Стабек" и през тази кампания има 19 двубоя. Костадинов е и младежки национал, но на скандинавската страна, където живее от 2011 година. Пред "Труд" той коментира предстоящия двубой на ЦСКА с "Бодо Глимт" в Норвегия.

- Какъв отбор е "Бодо Глимт"? Какво е прякото ти впечатление от предстоящия съперник на ЦСКА?
- Стилът на "Бодо Глимт" от миналата година и до сега е бил и остава доста ефективен. Обичат да владеят топката и да контролират мачовете, особенно на собствен терен. Също така, ако техният съперник наближи  тяхната половина, вкарват в действие много добра преса и ги принуждават да пратят топката по тъчовете, за да ги затворят и да издебнат грешка, с коята да контраатакуват. Имат добър съствав с квалитетни играчи. Шокираха всички когато спечелиха с 6-1 срещу "Рома". Направиха силен мач срещу италианския гранд, защото се възползваха от грешките им.

- Сякаш този отбор ще бъде и новият шампион на Швеция, очаквана развръзка ли бе това в началото на сезона?
- Не мога да кажа, че е изненадващо. Миналият сезон те унищожиха първенството и станаха първи с 81 точки. И дори разполагаха с по-опитни играчи от сегашните. Аз лично смятам, че ще станат шампиони отново.

- Обречен ли е ЦСКА в този двубой? Според букмейкърите и класирането - да?
- Не бих казал, че ЦСКА е обречен. Да, все пак играят на техен терен, който е и изкуствен, а това ще е в полза на "Бодо". Този мач може да се очаква да бъде интензивен и различен за ЦСКА. Но мисля че "червените" имат възможност да вземат точки в Норвегия.

- Какво време очаква ЦСКА в Северна Норвегия?
- Сега в неделя "Бодо Глимт" бе домакин и теренът беше тежко заснежен. Наложи се да се рине с трактор в паузата. Така че ЦСКА ги очаква студен и тежък мач тук.

- С какво "Бодо Глимт" бе по-добър през сезона във вътрешния шампионат и кое е силното им оръжие?
Както казах, обичат да контролират мачовете и се възползват от всяка една грешка. Търпеливи са много, когато владеят топката и не бързат да изиграват всеки един шанс, който създават. Изчакват и изведнъж експлодират с 3-4 паса напред и стигат последните 16 метра. Много добре са обиграни като отбор и всеки знае какво да прави със и без топка. 

- Какво се случва с теб? Труден сезон със "Стабек", но сякаш докосвате спасението?
- Наистина този сезон бе труден както за отбора, така и за мен. Доста промени имаше в клуба тази година и доста от играчите са нови.  Имаме и нов треньорски щаб от юни. Но в момента все още дишаме и имаме шанс да се спасим. След преминаването ми в "Стабек", юли миналата година нещата се развиха по-добре отколкото очаквах и направих големи, но сигурни стъпки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ