И футболен отбор е под руините, потвърдиха смъртта на двама непълнолетни борци

Футболен клуб "Мараспор" се оказа под развалините на хотел в Турция. Това съобщава Aspor.

Турският отбор е бил в срутена от земетресението сграда. Отбелязва се, че един от служителите на клуба е бил спасен от развалините, а спасителите продължават да издирват останалите членове на Мараспор.

По-рано турският борец Таха Акгюл обяви смъртта на двама непълнолетни спортисти под развалините в град Кахраманмараш. 

Пред "Спор Арена" Акгюл каза, че сградата, в която са живели бойците на Мараш Беледиеспор, е била разрушена. „Започнаха да изтеглят нашите братя, загинаха двама борци на 14 и 15 години. От останалите деца няма новини. Никой не излиза изпод развалините“, каза той. Борецът добави, че на място продължават да работят спасители.

По-рано Anadolu показа първите кадри от разрушаването на Кахраманмараш. На тях се вижда една от централните улици, от двете страни на която има останки от жилищни сгради. На някои места се вижда дим.

Турция беше ударена от земетресение с магнитуд 7,8, най-силното, удряло страната от 1939 г. насам. Няколко часа по-късно бе регистрирано друго земетресение с магнитуд 7,7 в централната част на страната. Също така трусове бяха усетени в Сирия, Ливан и Кипър. Броят на жертвите на бедствието по последни данни надхвърли 4000.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт