Илиан Илиев: На полувремето казах на футболистите, че трябва да играем с по-голямо самочувствие

Националният селекционер на България Илиан Илиев заяви след равенството 2:2 срещу Сърбия в Лесковац, че без самочувствие футболистите не могат да покажат качествата си. Той потвърди, че националите са подходили плахо в началото на мача. 

„През първото полувреме играхме с по-голям респект към отбора на Сърбия. Вътрешно се надявахме да не ни вкарат втори гол, за да може да направим нужните корекции на почивката. На полувремето казах на футболистите, че трябва да играем с по-голямо самочувствие“, сподели Илиев.

„Без самочувствие не може да покажем футболните си качества“, добави селекционерът на България. „Допуснахме два гола от статични положения, което не е добре. Съобразихме се и вкарахме по-високи хора“, допълни той.

„Не е добре, че се спъваме два пъти в един и същи камък. От реакцията като цяло съм доволен. Седмицата, която беше психологически много тежка за мен, за щаба и за футболистите. Радвам се, че завърши с позитивен резултат. Показахме, че не сме толкова далече, с изключение на тези бели петна, които показахме в първите 15 минути срещу Унгария и първите 15 минути тук. Тези неща трябва да се отстраняват, защото в някои мачове може да ни струват много повече“, каза още Илиан Илиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ