ИТН и БСП няма да подкрепят втория мандат

БСП и ИТН няма да подкрепят втория мандат. Това стана ясно от изявления на техни депутати. 

"Вторият мандат не може да бъде подкрепен от БСП”, заяви председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов. Той посочи, че във вторник групата не е получила покана за среща от страна на ДПС, но позицията им е непроменена - подкрепа за втория мандат от тяхна страна няма да има. 

"Има такъв народ" категорично няма да подкрепи втория мандат, стана ясно от думите на двама от депутатите на партията - Павела Митова и Станислав Балабанов. ИТН гледат към третия мандат.

"Ако дойде при нас първо ще говорим за политики, а след това за експертен кабинет", каза Станислав Балабанов.

Вчера ДПС изпрати писма до всички останали парламентарни партии без "Възраждане" с въпроса дали имат намерение да подкрепят втория мандат. Засега позициите на политическите формации в 50-ия парламент остават непроменени - никой не декларира подкрепа към втория мандат, а всички без ГЕРБ-СДС и ДПС гледат към третия.

Също на влизане в парламента депутатът от ДПС Искра Михайлова заяви, че парламентарната група на партията е сплотена. Коментарът идва на фона на вътрешно напрежение в Движението, което вчера продължи с отворено писмо на 17-те депутати, които гласуваха против проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика