IX. Фалшивата песен на климатичните алармисти

Протестите на климатичните алармисти стават все по-масови. Ако те успеят да убедят света в своите ненаучни аргументи, човечеството ще се върне векове назад.

Екологичните апокалиптици противопоставят човека на природата

В средата на декември 2019 г. „Труд“ публикува трите части от поредицата на известния български химик и политик г-н Румен Воденичаров „Климатичните вещици“ . В нея той оборва с факти мита за глобалното затопляне. Една от основните тези е, че проблем с климата съществува, но в него е намесена твърде много политика и твърде малко наука. От тази измама много хора забогатяват – като се започне от пионера в манипулацията за климатичните промени – бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор и се стигне до международния финансов спекулант Джордж Сорос. Появяват се международни екологични организации, които за по-малко от две десетилетия се превръщат в корпорации с многомилиарден капитал – като Световния фонд за дивата природа (WWF) и Грийнпийс.

В същото време Европейската комисия реши страните-членки на ЕС да инвестират трилион евро за „екологизиране“ на икономиката на общността, което е добре дошло за „зелените“ по света и у нас. Тези огромни пари ще влязат именно в техния джоб.

За да даде отговори по темата, „Труд“ започна поредицата „Глобалната лъжа за климатичните промени“. Днес пред читателите е последната 9 част, Тя резюмира мнението на учените, които „Труд“ представи. Също така припомня позицията на основателя на „Грийнпийс“ - канадецът д-р Патрик Мур. Интервюто с него „Труд“ публикува през декември 2014 г., но и днес аргументите му са по-актуални от всякога.

Няма категорични научни доказателства, че климатичните промени са резултат от човешката дейност – това е основният извод от поредицата на „Труд“, чиято поседна част четете в момента. А песента, с която климатичните алармисти вещаят бърза смърт на света, е фалшива и композирана чрез манипулации. Техният рефрен прави най-вредното – противопоставя човека на природата.

Аргументите

„Глобалният климат на Земята, а вероятно и на другите планети, наистина се променя, винаги се е променял и винаги ще се променя, но това се предизвиква от сили, много по-големи и различни от човешките“, заявява в поредицата първият гост на „Труд“ - професор Катя Георгиева от секция „Космически климат“ в Института за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките (БАН).

Тя представя неоспорими аргументи, според които въглеродният диоксид не е причина за климатичните промени. Доказва, че е подменена методологията за наблюдение на слънчевите петна. Новият начин отхвърля факта, че единствено нашата звезда може да доведе до глобално затопляне. Според предишната методика температурите се покачват паралелно с повишаването на слънчевата активност, но тези данни, събирани от 300 години, вече не важат.

Проф. Катя Георгиева припомня и скандалът Климатгейт, разразил се през 2009 г. В навечерието на срещата за климата в Копенхаген, хакери разпространяват имейли на Climаte Research Unit във Великобритания – това е основният доставчик на данни за Междуправителствения панел за климатични промени (МПКП) към ООН. Информацията потвърждава, че данните, на чиято основа се правят апокалиптичните доклади на МПКП, се фалшифицират. Но днес никой не помни, че алармистите са разобличени още преди десетилетие.

Проф. Георги Рачев, преподавател в Катедра „Климатология, хидрология и геоморфология” на Геолого-географски факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” обяснява, че на Земята е имало много по-топли периоди. Той е категоричен, че планетата ни никога не е била толкова зелена, а хората живеят по-добре от всякога.

Професорът смята, че не може човечеството да бъде лишено от достъпа до евтина, изобилна и леснодостъпна енергия в името на екологизацията на икономиката. Причината е, че процесът е много сложен и тежък, а в момента изкопаемите горива нямат алтернатива. Според Георги Рачев екоактивистите заклеймяват човешкия прогрес.

Проф. Йонко Мермерски, който е учен, изобретател и преподавател в Университета Джорджтаун в САЩ, доказва че методите, които се посочват като алтернатива на сегашните енергоизточници, са много по-вредни за природата и климата. Той дава пример с електромобилите – заради добива на суровини за техните батерии остават голи пустинни полета, където нищо не расте и не живее.

Мермерски е категоричен, че климатичните алармисти са издигнали своите твърдения на ниво религия и не дават на никой да ги оспорва. Проф. Йонко Мермерски заявява, че няма „световен научен консенсус“ как човекът е основната причина за климатичните промени. Негово проучване показва, че Международният панел за климатични промени се състои от експерти, които дори нямат реален научен ценз. А именно това звено към ООН, чрез шведската екоактивистка Грета Тунберг, е основният разпространител на тезата за антропогенния фактор в глобалното затопляне.

Актуално и днес

В края на 2014 година репортер на „Труд“ разговаря с канадския учен д-р Патрик Мур, който е съосновател на „Грийнпийс“ - една от най-големите международни екоорганизации.

Тогава той обяснява защо се е оттеглил. „Труд“ припомня мнението му, защото то е актуално и днес. Аргументите му доказват, че климатичните промени са бизнес със страха на хората. Тази паника се експлоатира от климатичните алармисти, за да получат световно политическо влияние.

„В „Грийнпийс” са против добива на всякакъв вид природни изкопаеми и горива, ядрената енергетика, водноелектрическата енергия, всички минно-геоложки дейности, прилагането на биотехнологиите в селското стопанство. Ако действително направим това, за което те се застъпват - живот без никакви полезни изкопаеми и горива, това би означавало унищожаване на нашата цивилизация, или в най-добрия случай връщане назад с 10 000 години - преди човечеството да е започнало да изсича горите, за да засажда и отглежда храна. От „Грийнпийс” се опитват да наложат колективно смъртно наказание на човечеството. Аз съм твърдо решен да се боря против това. Първоначално „Грийнпийс” се създаде с хуманитарната цел, за да спре заплахата от ядрена война . Думичката „мир” (peace – б.а.) се отнася за хората. Зелен (green - б.а) е за околната среда. Днес „Грийнпийс” и голяма част от останалите зелени по света описват хората като врагове на планетата Земя. Това противоречи на първоначалната цел на „Грийнпийс” и е разрушително за цивилизацията“, казва д-р Мур.

Според него, ако световните лидери се вслушат в гласа на екоактивистите и прекратят добива на изкопаеми, най-малко половината от населението ще загине, а другата половина ще унищожи всички останали дървета, като ги използва за огрев, добив на енергия и приготовление на храната си.

Д-р Мур смята, че посоката, в която върви светът в стремежа си да се екологизира, е напълно грешна. Той е категоричен, че вместо да се спират основните източници на енергия, трябва да се засаждат повече дървета и да се ползва повече дървен материал, който е най-големият възобновяем ресурс на земята. Нужно е и още по-голямо използване на ядрената и водноелектрическа енергия, както и изграждане на енергийно ефективни сгради.

А поредицата на „Труд“ завършва с неговото определение за климатичните алармисти:

„Това са интелектуално фалирали личности и пълни лицемери. Но намериха формулата за контрол над медиите и политиците. Предричат края на света, ако не се направи това, което казват. И въпреки всичко самите те не правят това, което проповядват“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи