Jaguar F-Pace SVR - Още по-бърз „хищник“

Излиза на пътя с върхова агресия

Само за 4 секунди от 0 до 100 км/ч

По-бърз, по-пъргав и по-луксозен ще навлезе в новата модела върховият модел Jaguar F-Pace с означението SVR. Подобренията по двигателя увеличават въртящия момент, което води до по-бързо ускорение и по-висока максимална скорост. Могъщият мотор 5,0 V8 с компресор произвежда 550 конски сили и 700 Нм (с 20 Нм повече). В резултат спринтът от 0 до 100 км/ч вече отнема само 4,0 секунди, а максималната скорост достига 286 км/ч.

Задвижващата тяга се предава на четирите колела през 8-степенна трансмисия. Новата функция за бърз старт Dynamic Launch поддържа високата мощност по време на смяна на предавките и допринася за по-бързото ускорение. Автоматичната настройка на окачването се обезпечава от технологията Adaptive Dynamics, която съчетава прецизна динамика и комфорт. Водачът също така има възможност да регулира настройките според личните си предпочитания. Състезателните натури могат да засичат времето си на определени отсечки с точност да хилядни от секундата и да следят нивото на центробежните сили при бързо преминаване в завои.

В името на по-добрата аеродинамика и по-ефектен външен вид на върховия “хищник” от SUV семейството на Jaguar в предната част на автомобила се появяват нови отвори за охлаждане на двигателя и спирачките. Предните дискове са с диаметър 395 мм, а задните - с 396 мм. Променената спирачна система води до по-къс ход на педала и по-спортно усещане при намаляване на скоростта.

Динамичният характер на автомобила се отразява в интериора, където се открояват материали от кожа и алкантара. Интерактивният 12,3-инчов дисплей с висока резолюция за водача също е обгърнат от алкантара. Предлагат се полуанилинови кожени спортни седалки с релефно лого SVR върху подглавниците и уникален детайл на облегалката. Логото SVR е изобразено релефно и на облечения в премиум кожа скоростен лост. От цинкова сплав са изработени лостчетата на волана за ръчна смяна на предавките.

Последни технологии за връзка, комуникация и забавление са на разположение на борда, включително възможност за актуализация на софтуера по въздух, безжично зареждане на телефони и др.

Коментари

Задължително поле