Жестоки санкции чакат Конте и Тухел, ако не се извинят публично един на друг, на рефера и на ФА

Имаше от всичко по много в страхотния мач между Челси и Тотнъм, който събра всички погледи във втория кръг на Висшата лига. Към сблъсък, пълен с голове (2:2), шансове и противоречия относно решенията на съдията Антъни Тейлър, се добави конфронтацията между Томас Тухел и Антонио Конте, която даде живот на ново съперничество в Обединеното кралство. Предстоят ли сурови санкции за двамата мениджъри заради празнуването на италианеца на изравнителния гол на Пиер-Емил Хойберг или отговора на Тухел на гола на Рийс Джеймс и ръкостискането между двамата, което можеше да прерасне в бой?

„Цялата съблекалня (на Челси) има проблем с Тейлър. Може би е по-добре той да не свири отново в мачовете на Челси ”, беше фразата на Тухел, която накара ФА да отвори досие срещу него. Той вероятно ще бъде наказан с глоба. Франк Лампард вече трябваше да плати повече от 60 000 паунда миналата година за критика на реферите.
От ФА потвърдиха, че и двамата стратези имат срок до четвъртък да обяснят пред дисциплинарния съд на Висшата лига какво е провокирало гнева им, както и да избегнат суровите спортни наказания, които могат да ги държат извън терена за няколко седмици.

Те са обвинени в неадекватно поведение, а от TheFootballLaw обясняват, че санкциите за присъствие в сблъсъци от Висшата лига могат да стигнат до пет мача в английската първа дивизия. Уточняват още, че при публично искане на прошка преди заседанието на ФА четвъртък, наказанията може да останат до една среща и глоби и за двете страни. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят