Как да изберем компютър за игри?

Компютрите за игра са често търсен вид техника, която трябва да има мощни характеристики, за да осигури на потребителя търсената производителност. Могат да бъдат закупени нови или втора ръка, като пазарът предлага и преоценени модели, разказват от Ardes. Съвременните геймърски компютри имат отлични конфигурации и е възможно да бъдат оптимизирани така, че да отговорят на изискванията, които купувачите поставят на преден план. Могат да се открият и евтини модели, както и да се купят на изплащане. 

Какви са добрите видео карти за гейминг

От геймърската техника се очаква да притежава по-голяма мощност, а за това играе роля видео картата. За нея може да се каже, че е онзи компонент, с чиято помощ се изобразява картина на монитора. В миналото е била наричана “графичен процесор”, а към днешна дата елементът може да бъде открит в много варианти. Нейното разположение в техниката също би могло да бъде различно – да е инсталирана в дънната платка или да съществува като автономна единица. 

За да се осъществи изпращането на графична информация от геймърския компютър към монитора, е необходима видео карта с максимално добри параметри. За най-добри графични адаптери се определят моделите NVIDIA RTX 3070 8GB, Intel UHD Graphics 630, AMD RX 6800 XT 16GB и др. 

Мощен процесор за най-новите игри

Инвестицията в геймърски компютър е дългосрочна, като по правило е нужно да я направите с оглед на всеки един детайл. Процесорът е сред критериите, върху които трябва да се фокусирате, за да станете собственици на техника с добро качество. 

Повечето от днешните игри се свързват с необходимостта от по-големи ресурси, за да могат да бъдат възпроизведени – хубавият процесор е сред задължителните компоненти, ако искате да се насладите на вълнуващо виртуално преживяване. Водещите имена в случая са Intel (от i5 до i9) и AMD (Ryzen е оптималният вариант при геймърските компютри), като всеки един от тези брандове предоставя на потребителите оборудване с различен клас. 

Каква RAM памет е нужна

Въпросът с RAM паметта е изключително важен, когато говорим за gaming техника. За да е настолният комп. достатъчно ефективен в работен режим, той трябва да разполага с достатъчно вътрешно пространство, че да съхранява безпроблемно временната информация. Ето какво е по-важното за този компонент: 

  • RAM служи за съхранение на информацията по време на игра в краткосрочен план – след като спрете с играенето, тя бива автоматично изтривана; 
  • колкото повече памет е включена в геймърската техника, толкова по-висока ще е производителността, която има пряко отношение към изживяването, докато играете игри; 
  • тактовата честота е хубаво да бъде по-голяма, за да работи геймърският компютър по-добре – тук правим връзка със слотовете на дънната платка, като е хубаво да се използва DDR4, докато на пазара не излезе по-новата версия. 

При играенето на игри вътрешното пространство трябва да е по-голямо, защото нуждите в случая са по-високи. Не е ли това налице, геймърският компютър ще се затруднява при отварянето на различните програми, което ще влоши производителността и ще доведе до нестабилност при честотите на опресняване. RAM памет от 8GB се счита за добър вариант, но с уговорката, че игрите не са от най-тежките. Стойността 16GB пък е приемлива при по-голямо натоварване, в това число и за обработка на видеа. 

Вземете си по-голяма кутия 

Друг много важен елемент от конфигурацията на геймърския компютър е кутията, която е добре да бъде по-голяма. Необходимо е също така тя да осигурява и оптимален въздушен поток, за да е охлаждането на машината ефективно. Освен това тя играе съществена роля и за шумоизолацията, като размерите ѝ се определят основно от дънната платка. При създаването на персонален модел машина за играене на игри, в кутията се поместват твърдият диск, четящите устройства, контролерите, а при затварянето ѝ е добре да се монтират повече вентилатори, за да е охлаждането коректно. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии