Как да се отървем от бръчките

Причините за бръчките на челото може да са най-различни - поради възрастта, повтарящи мимики на лицето, генетика или често излагане на слънчева светлина. Въпреки че не е възможно напълно да се отървете от тях, съществуват някои естествени средства, които могат да помогнат, за да станат по-малко видими. Тайната е да се съсредоточите върху конкретни продукти и техники, чрез които да запазите хидратацията и еластичността на кожата.

 

1. Банан

Бананите са чудесна грижа за кожата, особено за челото ви. Те съдържат витамини и натурални масла, които дават на кожата здравословен тласък. Най-хубавото е, че лесно можете да си правите маска за лице с тях.

Намачкайте на каша ¼ от банан, докато получите гладка паста. След това нанесете тънък слой на челото си и го оставете да подейства за 15 до 20 минути. След това просто го изплакнете с топла вода и ще усетите как кожата е по-гладка и хидратирана.

 

2. Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове са богати на витамини Е и С, които осигуряват допълнителна гладкост на кожата и да подобряват цялостното ѝ здраве.

Единият вариант е директно да приложите сока на плода като го срежете напреко и се намажете с него. Това може да е лимон, портокал, грейпфрут или каквото имате под ръка. Оставете го за 10 минути и го изплакнете. Това е лесна маска, която дава добри резултати.

Друга алтернатива е в купа да добавете ¼ чаша пресен портокалов сок и брашното — достатъчно, за да направите кремообразна паста. Нанесете я върху челото си и изчакайте 20 минути, преди да я изплакнете с топла вода.

 

3. Натурални масла 

Кокосовото масло и зехтинът подобряват еластичността на кожата и дълбоко я овлажняват. Сухата кожа не е достатъчно еластична, което прави бръчките по-видими. Когато се фокусирате хидратацията на челото, кожата става по-еластична.

Нанесете зехтин или кокосово масло преди лягане, след като сте измили и изчистили лицето си. Намажете слоя директно върху бръчките на челото, масажирайки лицето си и оставете да действа цялата нощ. Можете да направите комбинация и от двете масла, ако желаете.

 

4. Белтъци 

Белтъците със сигурност допринесат за подобряването на външния вид на кожата. Направете комбинация от белтък и мед. Тази маска не само ще ви помогне да намалите бръчките на челото, но също така ще подобри тонуса на кожата ви.

В купа смесете 1 супена лъжичка мед с 1 яйчен белтък. Нанесете сместа върху челото си или върху цялото лице и шия. Оставете го да подейства 15 минути и го изплакнете с хладка вода.

 

5. Упражнения за челото

Тренирането на лицевите мускули ще намали бръчките и също така ще коригира отпуснатите клепачи.

• Поставете пръстите си във формата на "C" на очите си, сякаш искате да държите очите си отворени. Дръжте показалеца върху веждите и палците близо до носа, около ноздрите.
• Упражнете натиск настрани и надолу.
• Отворете очите широко и задръжте за 5 секунди. Натиснете показалеца, за да предотвратите движението на веждите.
• Примижете очи 5 пъти и ги затворете. Отпуснете се за 5 секунди и повторете още 2 пъти.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл