Какъв лаптоп втора ръка да изберем?

Компютърната техника е важна част от ежедневието ни. Почти всичко в света е дигитализирано, което все повече налага нейната употреба. Мини лаптопите са идеално решение, защото са гъвкави, лесно преносими и на практика се оказва, че в устройството можем да съберем всичко, което използваме в съвремието. Позволяват да сме в течение с имейла си, да пренесем лесно работни материали, както и любима книга, на която да се насладим дори по време на път. Безспорен факт е обаче, че тези малки, практични машини излизат доста скъпо особено когато се търсят по-мощни устройства. Бюджетна алтернатива се явяват лаптопите втора употреба, за чиито предимства ще ни разкажат от онлайн магазин Квант сервиз.

Три причини да изберем използвани мобилни станции

Масовият потребител обикновено подхожда скептично към техниката втора ръка. Истината обаче е, че тя се явява не само алтернатива, която не ощетява бюджета ни, а и има някои предимства, които е добре да познаваме:

  1. Широко разнообразие – може да изберем мощни преносими компютри дори ако са използвани. С това си осигуряваме бързина по време на работа с тях.
  2. Гаранция за качество – оказва се, че употребяваните преносими мобилни компютри се характеризират с по-голяма надеждност спрямо новите. Това се обуславя от факта, че те вече са изпитани при работа, а освен това не е нужно да се съобразяваме единствено с новите тенденции на пазара.
  3. По-достъпни цени – обикновено те се определят от марките на избраните лаптопи. Важно е да знаем, че дори втора ръка, марковите мобилни компютри имат по-високи цени, тъй като имат висока производителност и здравина.

Важни спецификации

Когато купуваме техника, е добре да познаваме спецификациите, които имат машините. Това важи и при закупуването на използваните мобилни компютри. Факторът ще ни помогне да изберем лаптопа, който най-точно отговаря на нашите нужди. Ето кои критерии са важни:

  • Операционна система – вечната конкуренция е между Mac и Microsoft Windows. Втората е масово използвана заради българското меню. Друг важен факт е достъпността на използваните програми. Затова е важно да избираме лаптопи втора ръка с инсталирана и лицензирана операционна система, с което да си гарантираме ефективен работен процес;
  • Рам-памет – тя трябва да е поне 4 гигабайта, което е важна характеристика за бързината на машината;
  • Батерия – един от важните компоненти за ефективната ни работа, която се влияе от издръжливостта на батерията. Дори при употребяваните лаптопи батериите трябва да се характеризират с висока издръжливост, която трае около 4 часа при непрекъсната работа;
  • Дисплей – важно е да избираме с повишено внимание размерите, защото неподходящите могат да се окажат пагубни за очите особено ако лаптопите се използват за бизнес срещи или геймърски цели. Специалистите препоръчват да избираме лаптопи с по-големи инчове, тъй като малките затрудняват нагледното представяне на информацията;
  • Твърд диск – дори при мобилните станции втора ръка се предлагат два типа хард дискове – HDD и SSD. Първите имат магнитна лента и механични части, а вторите са тип флаш памет и нямат никакви подвижни части, съответно заемат по-малко място.

Изборът на преносими компютри втора ръка е нелесна задача. Един от големите им плюсове е, че дори употребявана, този тип техника се предлага в отлично състояние и с гаранция. Спокойно можем да намерим преносими мобилни станции втора ръка с достатъчно висока мощност за професионални цели, а все по-предпочитани са и тези с тъчскрийн (сензорен екран). Фактът, че са по-евтини спрямо чисто новите, ги прави широко търсени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии