Какви са подобрените функционалности на iPhone 13

Само преди месец Apple пусна на пазара новата си серия – iPhone 13, в четири разновидности: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Ето кои са новостите, които дойдоха с тях:

Камерите

Като начало камерите на iPhone 13 са различни на външен вид – те са подредени диагонално, за разлика от вертикалното подреждане при iPhone 12. Но това не е всичко.

Обективът на новите камери е оборудван с бленда, която може да поеме 47% повече светлина от предишните. Това се дължи на по-големия размер на камерата. Така ултрашироката камера може да заснеме четири пъти по-широка картина. Новият сензор гарантира по-добро качество при снимане при слаба светлина, както и по-малко шум. Тук разполагаме и с опции за избор на цветова температура – стандартна, ярка, контрастна, топла и хладна, с които усещането за снимките става наистина различно.

Що се отнася до заснемането на видео, и тук има приятни изненади. Функцията Cinematic Mode внася дълбочина в кадрите и автоматично променя фокуса върху обектите като в истинско кино. Освен това идва с понижено ниво на шум и подобрен динамичен диапазон. iPhone 13 позволява също и 4K видео запис със скорост до 60 кадъра в секунда.

Дисплеят

 Дисплеят на iPhone 13 е по-ярък и се вижда по-добре на слънчева светлина. Цветовете са чисти и живи, а контрастът е значително подобрен. iPhone 13 Pro предлага и 120Hz честота на опресняване.

Батерията

 С iPhone 13 получавате почти 2 часа повече активност – за разлика от предишния модел, тук животът на батерията е 10 часа. За съжаление, скоростите на зареждане са същите като преди.

Процесорът

 A15 Bionic, новият процесор на Apple, е с шест ядра, от които две са за производителност и четири – за ефективност. Компанията твърди, че той може да е с 50% по-бърз от конкурентните си. Има също така и 4-ядрен графичен процесор, който е с 20% по-бърз от останалите, както и 16-ядрен Neural Engine (за разлика от осемте ядра на предишния модел).

Нови функции в iOS 15

Голяма част от приложенията в iPhone 13 също идват с подобрения. FaceTime например има по-чист интерфейс и по-добър звук, а музиката и филмите вече могат да бъдат споделяни и гледани заедно с приятели. Приложението Messages има нов раздел за споделени с Вас статии, снимки и други, което също позволява по-лесна и приятна комуникация с близките Ви хора.

Една от най-полезните нови функции е Focus. Тя Ви позволява да направите профили с различни настройки на известията си, за да работите или да се забавлявате, без да се разсейвате от излишни известия. Може да получавате обаждания само от някои от контактите си, да не чувате новите съобщения от определени хора или нотификациите от социалните мрежи. Така че докато сте на работа, може да получавате известия само за клиентите, шефовете или семейството, а докато сте на почивка, да не се разсейвате от работата. Разбира се, ще получавате всички известия, но ще можете да ги виждате едва когато изрично пожелаете да го направите.

Приложението Live Text пък използва камерата, за да разпознава текст пред обектива в реално време. Така можете да превръщате в документи текстове от обяви или бележки, както и да ги превеждате.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии