Касияс слезе от футболната сцена

Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas gestures during the UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs FC Basel 1893 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 16, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Любимецът под рамката за „Реал“ и „червената фурия“ обяви своето оттегляне от футбола. Икер Касияс до последно носи екипа на „Порто“, с който игра от 2015 г. до май месец миналата година. Той получи сърдечен удар по време на тренировка и от тогава не е записвал участие. 

Испанецът оповести новината и в официалния си профил в Туитър.

„Важен е пътят, който изминаваш и хората, които те придружават, а не дестинацията, на която пристигаш. С работа и усилия целта идва сама. Несъмнено, мисля, че това бе мечтаният път и мечтаната дестинация.“, написа Икер в публикацията си.

Twitter Publish

Отборът на Сан Икер, спечели титлата и купата през този сезон, а през 2018 г. той бе неизменна част от състава на още един шампионски състав на „драконите“. С „Порто“, Касияс спечели два пъти приза за вратар на годината.

Със сигурност за португалския тим представлява чест, че е последното пристанище, на което 39-годишният страж акостира. По-голямата част от кариерата му обаче преминава в Мадрид и е нормално за Икер да има по-силни спомени с „белия балет“. 

С екипа на „Реал“, той спечели пет пъти Ла Лига, три пъти Шампионска лига, три междуконтинентални купи и две суперкупи на Европа. Няма вратар в света, който да се похвали с подобни отличия.

Не трябва да пренебрегваме и постиженията му с националния екип. Икер бе капитан на най-великото футболно поколение, което се е раждало в Испания и което достигна до световния връх през 2010 г.

Коментари

Задължително поле