Стоянка игра, за да живее На 97 голямата актриса слезе от сцената на живота

Алкохолът е ключов фактор за оцеляването на човешкия вид

Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

KAT стартира aкция „Зима“ от утре Започват засилени проверки на техническата изправност на товарните автомобили и автобусите

От 1 ноември стартира традиционната кампания Акция „Зима“. Водачите да подготвят автомобилите си за зимния период, за да гарантират своята и безопасността на останалите участници в движението – за това призоваха началникът на отдел „Пътна полиция“ – ГДНП комисар Звезделин Колев, председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, заместник-генералният директор на Българския червен кръст д-р Надежда Тодоровска, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ инж. Бойко Рановски, инж. Иван Досев – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, и инж. Емил Панчев – председател на Съюза на българските автомобилисти. На пресконференция в ГД „Национална полиция“ те представиха подробности за кампанията, съобщиха от МВР.

Целта на Акция „Зима“ е запазване на живота и здравето на хората, подчерта комисар Колев. Той обясни, че кампанията ще протече на три етапа в рамките на предстоящия месец: от 1 до 10 ноември; от 11 ди 20 ноември; от 21 до 30 ноември.

През първия етап във фокуса ще бъдат водачите на велосипеди и на каруци, като ще се следи основно дали са снабдени с необходимото оборудване и използването на светлоотразителни жилетки в тъмната част на денонощието, в условията на намалена видимост и на междуселищните пътища.ю

Втората част на акцията ще акцентира върху толерантността на пътя между пешеходците и водачите – в рамките й ще бъде организиран контрол за безопасно пресичане и даване на предимство на пешеходците от страна на водачите.

Третият етап на кампанията ще бъде насочен към контрол по отношение на техническата изправност на автомобилите и проверка на светлинната система.

„Едно от важните послания, които искаме да отправим чрез нашите доброволци, е хората да разберат колко важно е да бъдем внимателни на пътя и да спазваме правилата“, посочи д-р Тодоровска от БЧК и напомни на водачите винаги в моторното превозно средство да поддържат добре заредена автоаптечка.

Още от утре започват засилени проверки на техническата изправност на товарните автомобили и автобусите, съобщи изпълнителният директор на ИААА Бойко Рановски. Основното, за което ще се следи, е изправността на гумите, осветителната система и стъклопочистващите механизми.

За поддръжка на пътищата през зимата са подсигурени повече от 3000 снегопочистващи машини и над 35 000 тона сол, информира инж. Иван Досев от Агенция „Пътна инфраструктура“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.