Кирил Бошов: 5 от 10 жалби срещу „Евроинс“ в Румъния идват от едно и също място

Българският застраховател се съди с група сервизи, които дават безбожни цени за ремонт – например 3000 евро за оправяне на драскотина

„10 жалби дневно при 2,7 млн. застраховки „Гражданска отговорност“ и 5 от тях са от едно и също място. Жалба може да има и просто, защото някой се е обадил по телефона, но в момента не е му е отговорено“. Това обяви пред румънски медии в Букурещ председателят на Управителния съвет на „Еврохолд“ Кирил Бошов, цитиран от „Wall Street.ro“.

Бошов посочи, че има много малък процент на оплакванията.

„Относно автосервизите, преди 3 години работихме с 50 сервиза, с които имахме директни споразумения. Днес имаме над 1000 такива и с тях работим перфектно, без конфликти и съдебни спорове“, посочи той.

Проблемите идват от конкретна група автосервизи, които отказа да назове поименно.

„Нямаме какво да направим, ако ни се каже – оправянето на драскотината на тази „Дачия Логан“ струва 3000 евро. Оценката на щетата обаче показва, че компенсацията трябва да е 300 евро“, даде пример той.

Компанията изплаща претенциите си средно от 5 до 10 дни след подаване на иска. Какво означава това? Според румънското законодателство, след подаване на иска за обезщетение, застрахователят е длъжен да представи офертата в рамките на 30 дни, а ако тази оферта бъде приета, плащането трябва да се извърши в рамките на максимум 10 дни.

„Плащането трябва да се извърши в рамките на максимум 40 дни според закона. Евроинс плаща за 10 дни.  Това е още един отговор на въпроса дали трябва да се притесняваме за финансовата стабилност на компанията“, посочи още той предаде „Hotnews.ro“.

Към този момент капиталът на Евроинс Румъния надхвърля 410 милиона леи. Застрахователното дружество предприема стъпката за увеличение със 100 млн. леи още през лятото на миналата година, посочва ZF.ro.

„Увеличението на капитала започна миналото лято. Това е процес на одобрение, вече сме внесли сумата и парите са в сметката. Компанията работи перфектно и ние имаме абсолютното доверие във финансовата си стабилност. Искаме да сме сигурни, че никой няма да се опита да направи нещо срещу тази компания“, категорично заяви Кирил Бошов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес