Костомаров получи нервна криза заради ампутацията на краката, ще ползва психолог

46-годишният Роман Костомаров, бившият руски фигурист, на когото миналия месец бяха ампутирани двата крака, се събуди от кома и получи нервен срив, когато научи какво е било решението на лекарите за оцеляването му. Олимпийският шампион по фигурно пързаляне продължава да преживява трудни времена, обяви Eurosport Italia. Руснакът е имал ужасен нервен срив в болничното си легло, след като разбрал, че лекарите са ампутирали и двата му крака поради животозастрашаващо състояние. Източници, близки до семейството, цитирани от вестник La Republica, разкриват, че след като се събудил от изкуствената кома, предизвикана от лекарите, Костомаров избухнал пред съпругата си, бившата фигуристка Оксана Домнина: „Не ме чуваш и не ме разбираш. "

Лекарите казват, че подобни нервни сривове са често срещани при пациенти в интензивно лечение, които са претърпели дълга поредица от операции, какъвто беше случаят с руснака. Той ще се възползва от психологическа консултация.

Костомаров, олимпийски шампион заедно с Татяна Навка на Зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г., беше хоспитализиран с тежка пневмония. Бившият спортист, сега на 46 години, беше хоспитализиран на 10 януари с оплаквания от болки в гърдите. 

След установяване на пневмония и сепсис е настанен в реанимация и интубиран. Тогава лекарите преценили, че и двата му крака трябва да бъдат ампутирани. 

Руски медии, цитирани от Libertatea, обявиха, че лекарите обмислят да ампутират и ръцете му, поради здравословните проблеми, които има, въпреки отчаяните усилия на медицинския персонал да не се прибягва до тази мярка.
Роман Костомаров е почетен майстор на спорта в Русия и постигна най-важните резултати заедно с Татяна Навка, съпругата на Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин. През 2006 г. двамата спечелиха титлата на Олимпиадата в Торино, като също така са 2 пъти световни шампиони, 3 пъти европейски и 3 пъти победители във финалите на сериите Grand Prix.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена