Кубрат Пулев: Трябва да направя най-важното - да донеса успехи на мен и на България

 Кубрат Пулев ще излезе на триъгълния ринг срещу американеца Франк Мир в Арлингтън, Тексас утре сутрин. Това ще бъде първи мач за Кобрата от близо година насам - на 12 декември 2020 г. той се изправи срещу световния шампион по бокс Антъни Джошуа и загуби с нокаут в 9-ия рунд.
Мачът Пулев - Мир е част от новия спортен формат, наречен "Triad Combat" и ще бъде "черешката на тортата" в програмата на галавечерта, която се очаква да започне около 3:00 ч. българско време на 28 ноември. 
Първоначално Пулев трябваше да се бие с Витор Белфорт, но противникът му бе сменен. Мир е на 42 години и е двукратен шампион от UFC в тежка категория. Мачът ще се проведе по правила, които съчетават бокс и ММА. В новия формат се играе с по-малки ръкавици.
Снощи двамата стъпиха минаха през кантара, който показа, че Кобрата е по-лек от Мир. Пулев закова стрелките на 115.6 килограма. Франк Мир е тежък 122 кг. Българинът подаде ръка за поздрав, но американецът не му отвърна. 
В залата в Арлингтън, щата Тексас след боя ще свири световноизвестната група Metallica. 

Пулев е готов за битката и за новите условия, при които ще се бие - триъгълен ринг, отворени ръкавици, 9 рунда по 2 минути и позволени удари от ММА. 

"Знаете, че преди боксови мачове винаги прехвърчат искри. Всичко е игра на нерви, на психически атаки, които са важни. Въпреки че той не ме поздрави, аз се опитах да го поздравя. Смятам, че предварително взех лек психически превес", каза българинът в предаването "Taзи събота" по bTV.

"Стратегията е горе-долу ясна. Смятам, че е нов спорт, но в крайна сметка този боец ни е познат, разучихме го, направихме стратегия, която се надяваме да бъде успешна. За мен "жълти" подробности не са важни, те си касаят лично него. За мен е важна самата му спортно-физическа подготовка и какъв тип е като боксьор. Личните му отношения не са важни. По-важно е, че аз съм готов, аз съм здрав. Контузията ми още отпреди мача с Джошуа отшумя. Чувствам се готов, здрав съм, на правилното място. Трябва да имам мачове, за да държа рутината. Радвам се, че съм тук, че съм на това огромно събитие. Хората в Америка искат да видят такъв тип шоу, съревнование между различни видове бойни спортове. Смятам, че ще стане хубаво събитие с хубави мачове. Тук са съпоставили бокса с ММА, направили са го да е супер интересно за хората и все пак се радвам, че в крайна сметка има българин на такова ниво."

Пулев все още не е решил под съпровода на каква музика ще излезе на триъгълния ринг. "Не съм бил на концерт на "Металика" досега. По принцип не ги слушам, но някои от песните им са уникални, силни, зареждащи. Аз се радвам. Голямо е събитието. Не знам гайдата дали ще отива на "Металика" и на цялостната концепция. Знаете, че винаги обичам да прославям българското, да промотирам България, а българите по света да се заредят, хората в България да добият още повече самочувствие, защото имаме нужда като нация и народ", каза Пулев.

Той разясни, че в началото се е чувствал странно с новия тип ръкавици: "9 рунда по 2 минути. По принцип в професионалния бокс е 12 рунда по 3 минути. Времето е малко по-кратко, но самият ринг е изключително малък. Самата битка ще бъде доста по-интензивна. Ще има клинчове и "по-мръсен" бокс. Горе-долу така го отчитам. Беше ми много трудно в началото с ръкавиците. Те са малки, пръстите са отвън. Боксът е класа, спорт с много голяма история. Да преминеш от боксовите ръкавици, които запазват юмрука, към тези, при които при всеки един удар човек може да си счупи ръката, да не говорим за на противника главата, ребрата... Но светът отива натам. Хората искат зрелище, емоция и тези спортове им ги дават".

"Всичко започва и тръгва от семейството - как хората са възпитани, как децата израстват. Това на по-късен етап се отразява в тяхното развитие, начина им на живот и отношенията и уважението между тях. Ние така сме възпитавани - да бъдем един до друг, макар че нито брат ми е лесен човек, нито аз съм, много пъти сме се карали. Но той е винаги до мен, аз съм винаги до него, колкото и да се караме, колкото и да спорим, колкото и да сме различни. Той е до мен, екипът е до мен, сплотени сме и трябва да направя най-важното - да донеса успехи на мен, на България, на българите на стадиона, на българите в България, които ще ме подкрепят. Обичам ги искрено", добави българският боксьор.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена