Куман: В тази страна те гонят за нищо

Треньорът на Барселона Роналд Куман беше много ядосан след мача срещу Кадис и нулевото равенство. Причината за неговия гняв бе изгонването му в последните секунди на мача, когато реагира при изритването на втората топка на терена в противников играч от страна на Бускетс. „Не беше заради нервността, а защото казах на четвъртия съдия, че има втора топка на терена и съдията трябва да спре играта, всички освен съдията я видяха. Тук ви гонят за нищо. Попитах нормално съдията. Поведение? Напуснах, защото това не е мой проблем”, каза Куман след двубоя, цитиран от "Марка". По отношение на играта той коментира: „Мисля, че не винаги трябва да гледате резултата. Мисля, че трябва да анализирате какво е направил екипът, отношението и отдадеността и аз не мога да се оплача от нищо. Нещастен съм, защото имахме четири или пет много ясни шанса и не вкарахме. Беше ни трудно да играем с един по-малко, но да подчертаем отношението до последната секунда. Ако спечеля, продължаваме, ако загубя, трябва да си намерят друг треньор”, продължи той.

Попитан за думите му и дали е успех да бъдеш на върха в LaLiga, той каза: „Казах няколко пъти, че винаги трябва да се опитваш да спечелиш всеки мач. Винаги трябва да се опитвате да печелите титли, но трябва да сте реалисти. Трябва да видите отбора, който имаме, хората, които ни липсват. Днес ни липсват седем играчи, които могат да бъдат титуляри в този отбор”.

На въпроса дали е говорил с Лапорта в последния ден, той каза, че президентът е в хотела и са се поздравили преди мача. Отново по темата за бъдещето си той отговори, че „единственото, което трябва да направи, е да продължи да работи с екипа“:„Положителното е отношението на играчите, защото това е най-важното за треньора. Отборът показа много желание към победата, дори когато бяхме с един по-малко. Ние се борехме да постигнем добър резултат, но загубихме известна креативност отпред, но все пак имахме няколко шанса. Ние сме под натиск като екип и това понякога е трудно”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят