„Левски“ – между Европа и отнемане на лиценз

Пред „Левски“ има два пътя, коренно различни – нови европейски вечери или отнемане на лиценза заради задължения. Това стана ясно, след като на стадион „Георги Аспарухов“ официално встъпи в длъжност новият изпълнителен директор на клуба Иво Ивков. Наследникът на подалия оставка още в началото на годината Павел Колев обяви приоритетите пред ръководството на „сините“, но в същото време подчерта, че клубът все още се намира в незавидна ситуация.

„Първо като приоритет, но не и по значение – финансова стабилизация. Необходимо е значително подобрение на приходната част…Втори приоритет, успореден с първия – трябва да върнем европейската атмосфера на „Герена“ и то не само по време на мачовете, а изобщо. Да върнем публиката на стадиона, а тогава ще си проличи колко силна а „синята“ общност. Това ще стане с добър футбол, непримирим и красив. После ще дойдат и резултатите. В това отношение имам безпрекословно доверие на треньора, който заварвам. Не на последно място искам да обявя още един приоритет – няма да има one man show. Трябва да работим като добре смазан механизъм, без отклонения. На последно място като приоритетите – работа с общината и държавата."

В същото време Ивков призна, че не може да назове точните дългове на клуба, тъй като някои от тях ще бъдат оспорвани и е вероятно да отпаднат. Адвокатът лично е взимал отношение в голяма част от делата срещу столичния гранд през годините и е наясно с тях.

"Лицензът виси непрекъснато и със страшна сила – продължи новият изпълнителен директор. - Ние сме незавидна финансова ситуация. Имаме поглед как да се промени това и ще работим, за да го постигнем. Бюджетът е докрай изпилен, но е възможно до Нова година да има промени в административния екип. В този момент сме затиснати от проблемите. Трябва да се разберем със страшно много хора, да разсрочим задължения, да апелираме за разбиране, да сме тихи и да работим по тези въпроси. Няма как след всичко, което се случи да сме в цветущо положение. Интересува ме как да постигнем финансова стабилност, да върнем хората на стадиона, да гледаме в една посока. След като преминем първите трудни периоди ще можем да надградим".

На свой ред мажоритарният собственик Наско Сираков лично представи новия Управителен съвет, в който влизат Ивков, Даниел Боримиров и Радослав Разпопов, представител на генералния спонсор „Палмс бет“. До месец се очаква да има и други нови лица в управленското тяло. Легендата на „сините“ бе запитан отново за развръзката на конгреса на БФС, както и за решението му публично да подкрепи Борислав Михайлов.
"Заставам на 100% зад решението си - обоснова се Сираков. - Да, много неща не ми харесаха и особено съставът на новия изпълком. Аз съм „ЗА“ сериозна промяна в българския футбол, но с този изпълком не вярвам как Боби Михайлов ще я направи. Лично на мен той ми обеща много промени в управление на БФС. Българският футбол има крещяща нужда от рестарт и няма време за губене".

От продължилата близо час пресконференция стана ясно още, че Боримиров ще работи със спортни-техническия щаб на „сините“, ще спомага за селекцията, ще извършва мониторинг на школата, ще бъде и посланик на „Левски“ у нас и по света, а също и ще работи за по-добрите отношения по оста клуб-привърженици. Още в понеделник се очаква да има среща, на която да присъстват както фенове, така и новите лица на „Герена“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ