Лидерът на антиваксърското движение в Австрия почина от Ковид 19, пил белина и отказал медицинска помощ

Коронавирусът причини смъртта на хиляди по света. Докато голяма част от хората са наясно с важността на ваксинацията, е вярно, че има много голяма група срещу ваксините. Германското издание Die Zeit съобщи, че един от лидерите на антиваксърското движение в Австрия Йохан Биаксикс, е починал, след като отказал да получи ваксина, а след това се заразил и с Covid-19.
65-годишният човек се опитал да се излекува с "инфузии на хлорен диоксид", основата, от която се прави белина, но безуспешно. Два дни преди да почине, той е приет във Виенската болница с много дихателни проблеми и въпреки това не пожелава да получи никаква здравна помощ. Здравните работници решават да го изпратят вкъщи, където той продължава със своя метод на лечение, но неуспешно. Два дни по-късно здравето му се влошава още повече, така че той е хоспитализиран отново, но почива няколко часа по-късно.
След това събитие заместник-координаторът на Covid отделението в Болцано Патрик Францони изпрати сериозно предупреждение до всички австрийски граждани: „Ние не осъзнаваме, че вирусът е много опасен дори и при деца и млади хора”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа