Михайлович: В "Левски" съм заради историята на клуба

Драган Михайлович, бранителят на "Левски", даде първото си интервю за клубната телевизия. В него швейцарецът и доскорошен играч на АПОЕЛ коментира първите си впечатления от България, Първа лига и мачовете му за "сините". 

“Да, имах лека контузия - обясни десният бек пред клубното приложение.  Нищо сериозно. Имах нужда от седем до десет дни за възстановяване. Сега съм добре и тренирам наравно с моите съотборници“.

“Мисля, че инфраструктурата е добра. Може би фитнесът ме впечатли най-много от нещата тук, защото съм виждал много съоръжения в Европа, но този тук наистина ме впечатли много. Да, разбира се. Чел съм много за "Левски". Знам за някои от футболистите, които са играли тук. Познавам Давиде Мариани, с когото сме били заедно в "Лугано". С него си говорихме много за "Левски". Разбира се, знам и много за историята на "Левски". Колко голям клуб е и какви постижения стоят зад всички тези години. Това беше една от големите причини да дойда тук – заради историята на клуба. Знам също, че феновете са страхотни.”

“Започнах да играя още на шест години в един малък клуб в Швейцария. След това заиграх в "Белинцона", като на 15 години направих дебюта си в професионалния футбол. След това отидох в "Парма", от където се завърнах отново в Първа дивизия на Швейцария. От там отидох в "Лугано", с които играх в Лига Европа. После дойде периодът ми в АПОЕЛ, за да се озова накрая в "Левски".”

“Да, разбира се, че феновете ни липсват. Най-красивата страна на футбола – това са феновете. Да излезеш на терена и да почувстваш тази енергия на привържениците и на пълните стадиони, наистина ми липсва. Когато не почувстваш тази атмосфера – играта просто не е същата. Затова се надявам, че скоро феновете ще могат да се завърнат по стадионите, тъй като футболът без тях е нищо.”

„За много играчи това може да е проблем. Но за мен е различно. Аз просто обичам да играя футбол. Когато играя с приятели искам да спечеля, когато съм пред пълни трибуни – желая същото. За мен мотивацията не се е променила много. Това съм аз – искам да печеля през цялото време. Състезателен характер съм, а и такава е моята работа. Когато съм на терена, искам да спечеля, независимо дали трибуните са пълни или не.”

“От моята гледна точка, това са най-лесните мачове, защото е много по-лесно да се подготвиш и мотивираш за съперник като "Лудогорец". За всички в отбора това е мач, който искаме да спечелим и да покажем, че сме по-добри и може да се съревноваваме с най-добрите в първенството. За нас е много важно да имаме подобни предизвикателства в този момент, да се докажем и да проверим до къде сме стигнали в развитието си. Смятам, че от януари насам подобрихме много неща, въпреки всички проблеми с липсващи играчи. Някои момчета отсъстваха и заради COVID-19, което ни остави за известно време без пълния ни състав, но сега е моментът да видим къде се намираме и с кои отбори може да се мерим”, продължи защитникът на „сините“.

“Искам да кажа още веднъж, че липсват и аз като нов играч искам да ги видя на живо, след всички видеа, които съм гледал в Youtube и всички разговори, които съм провел с част от тях. Виждал съм на клипове в миналото пълните стадион с много хора и сега тази енергия ми липсва. Мога да изпратя съобщение до феновете, че е дам всичко от себе си за таз фланелка, докато съм в клуба се надявам, че за част от оставащите мачове те отново ще са по трибуните”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ