Набират момичета и млади жени от малки населени места за програма за личностно развитие и менторство

Започна подборът на участнички за единствената по рода си, в България, програма за личностно развитие за момичета от малките населени места „Гергина“, която включва онлайн трейнинг, възможности за менторство и летен лагер за трансформация. Програмата се организира от Фондация “Солидарност в действие”, младежка организация със седалище в с. Друган, общ. Радомир.

“Гергина” е създадена от Елица Панкова (коуч за личностно развитие) и Маги Назер (социолог и социален предприемач). Двете работят заедно по многобройни образователни проекти и решават да създадат програмата, след като забелязват специфичните предизвикателства, с които се сблъскват момичетата от малките населени места в България и необходимостта тяхното развитие да бъде подкрепено с ключови умения и компетенции, за да могат да се реализират в глобалното общество.

Да живееш в малък град или село не означава непременно да се ограничиш в мечтите си. Съвременният свят представя много начини за личностно развитие и израстване. Това  е и целта на програмата „Гергина“. В нея могат да се включат момичета на възраст 15-25 год., които знаят, че светът е голям и пълен с възможности, и искат да изградят живот, далеч отвъд ограниченията. Условие за участие е момичетата да живеят в град или по-малко населено място, с население до 40 000 души и да са завършили основно образование.

Програмата предлага на момичетата специално разработени модули, за да развият уменията и увереността да преобразяват себе си и своя живот. Кандидатства се чрез попълване на кратък онлайн формуляр, като основният критерий за допускане е изразената мотивация и желание за работа върху себе си и развитието на своето „АЗ“. Необходимо е желаещите да участват да имат възможността да се включат активно във всички фази на програмата.

Набирането на участнички ще продължи до запълване на 20-те налични места в първото издание на програмата или най-късно до 15.12.2021г. Информация за програмата и линк за кандидатстване са налични в страницата на програмата.

С името си програмата отдава почит на г-жа Гергина Тончева - една възхитителна жена, чийто земен път започва в малкото плевенско селце Садовец и достига върховете на  българското образование и наука, оставяйки своята ярка следа не само като дългогодишен директор на „Националната Гимназия за Древни Езици и Култури – Константин-Кирил Философ“, но и в сърцата на хиляди ученици. Г-жа Тончева е пример за това какъв трябва да бъде един истински преподавател и народен будител, напълно отдаден на поколенията, които създава и възпитава.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование