Николова на финал на обръч и топка, Калейн - на обръч на европейското първенство по художествена гимнастика

Стилияна Николова си осигури участие на финалите на обръч и топка, а Боряна Калейн - на обръч след квалификациите на двата уреда във втория състезателен ден на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. България заема временно трета позиция в отборната надпревара при жените след края на първия ден на пресявките. Гимнастичките играха с обръч и с топка, а утре ще представят композициите си с бухалки и с лента.

Националките Николова и Калейн изиграха съчетанията си с обръч и с топка в първия поток и събраха 136.050 точки. Двете допуснаха грешки на топка, но се представиха силно на обръч, като Калейн е с първа по сила оценка до момента 36.550 точки, а Николова с трета - 35.950.

Водач във временното класиране за отборната надпревара е Израел със 136.850 точки, а втората позиция заема Италия със 136.150 точки.

Стилияна Николова заема второ място в квалификацията за индивидуалния многобой с актив от 69.450 точки след първите две групи. Възпитаничката на Валентина Иванова е с трети по сила резултат на обръч от 35.950 и пети на топка от 33.500 точки.

Лидер сред първите два потока е световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели (Италия) със 70.550, а трета се нарежда представителката на Израел Даниела Муниц с 68.550 точки.

Боряна Калейн заема временно осмо място със сбор от 66.600. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-висок резултат на обръч от 36.550 точки след първите два потока. Тя обаче отпадна от финала на топка, след като допусна грешка в изпълнението си.

Квалификациите с бухалки и с лента при жените продължават утре. С бухалки ще участва Боряна Калейн, а с лента - Стилияна Николова. Дебют на европейско първенство при жените ще направи Елвира Краснобаева с бухалки и с лента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт