Nikon вади първия пълноформатен безогледален фотоапарат

Nikon най-накрая потвърди разработването на безогледален фотоапарат с размер на сензора 24 на 36 мм, който ще бъде показан на 23 август. От компанията обявиха, че новата серия фотоапарати ще бъде с различен от досегашния F байонет и ще бъде придружена от чисто нова серия обективи.

Компанията вече изпита известна доза неуспех при безогледалните фотоапарти с  устройствата „1 Series“, като по тази причина неотдавна потвърди, че фотоапаратите и обективите от тази серия вече не се произвеждат.

С разработването на нова безогледална пълноформатна серия от фотоапарати Nikon ще трябва да се състезава не само със съперници от ранга на гамата безогледални фотоапарати на Сони, като например Alpha A7R III, но и със своята собствена пълноформатна серия при огледално-рефлексните фотоапарати.

Собствениците на огледално-рефлексните Nikon обаче не трябва да се притесняват, тъй като японците нямат намерение да спират производството и поддръжката на огледалните фотоапарати. Компанията заяви, че планира непрекъснато развитие на цифровите фотоапарати със сменяема оптика, предоставяйки на потребителите възможност да се насладят на уникалните качества на всяка от двете системи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии