Новият вратар в "Левски" идва като №1 в Молдова

Новият вратар на "Левски", хърватинът Звонимир Микулич, ще се присъедини към отбора със самочувствието на най-добър на своя пост в Молдова. Пазилият за последно в "Шериф" (Тираспол) страж бе №1 през есента, когато записа14 двубоя и 10 сухи мрежи. Микулич има 86% отразени удари, според данни на индекса ИнСтат и бе отличен като победител сред колегите на своя пост.

Любопитното е, че 28-годишният страж е в Тираспол от 2017 година, но този сезон записа най-много игрови минути в отбора. До този момент той не се ползваше с пълно доверие, а през 2019 година пази в едва четири мача. Но в същото време има опит и в груповата фаза на Лига Европа, където бе със статут на титуляр в първата година след преминаването от "Осиек". Тогава в общо 8 мача през кампанията, включително и по време на пресявките, допусна едва 5 попадения за 720 игрови минути. 

Понастоящем на "Герена" тренировки с първия отбор водят пет вратаря - капитанът и титуляр Николай Михайлов, неговият подгласник Николай Кръстев, завърналият се от наем Петър Иванов, както и талантите Иван Андонов и Пламен Андреев.

Коментари

Задължително поле