Обрат: БФС разреши на "Левски" публика за "Ботев" (Пд)

БУЛФОТО

"Левски" ще приеме "Ботев" (Пд) пред публика в събота. Това решение взе Апелативната комисия към БФС, след като разгледа жалбата на "сините" срещу решението на Дисциплинарната комисия клубът да изтърпи наказание от един мач пред празни трибуни след дербито с ЦСКА. Комисията изслуша и двете страни като "червените" бяха представлявани от пострадалия от хвърлена бомбичка физиотерапевт Иван Христов, както и администраторът Стойко Сакалиев, а за "сините" отговаряше изпълнителният директор Ивайло Ивков.

В крайна сметка АК към БФС измени наложеното наказание от Дисциплинарната комисия и вместо целия стадион, затворен остава само сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", като това не включва закритите помещения, ВИП ложите и ВИП зоните. 

„Живеем в правова демократична държава, в която смятам, че истината и здравето на човека са най-важни - обяви Христов от ЦСКА. - Дойдох, за да кажа какво преживях. Не го пожелавам на никого. Искам тези неща да спрат на всички стадиони“.

През септември Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) уважи и жалбата, подадена от "Локомотив" Пловдив и разреши на клуба да играе предстоящите си шампионатни мачове срещу Черно море (3:0) и ЦСКА 1948 пред публика.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ