Обявиха за виновна убийцата на Тоско Бозаджийски, още 6 с присъди по случая

Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която през януари 2020 г. прегази фена на Ботев (Пд) Тоско Бозаджийски при сбиване на български фенове с привърженици на солунския ПАОК, съобщи АНА-МПА.

27-годишната жена е призната за виновна в предумишлено убийство с вероятен умисъл. Съдът оправда 49-годишния спътник на жената по обвинението в съучастие в убийството, като го призна за виновен за участие в сбиване и смущаване на обществения ред. Виновни за същите престъпления, сбиване и смущаване на реда, са още петима от осемте обвиняеми на възраст от 25 до 28 години, а един е признат за виновен в съучастие с посочените деяния, предаде БТА.

Очаква се съдът да разгледа исканията за признаване на смекчаващи вината обстоятелства, след което да произнесе присъдите. При произнасянето си за вината на водачката на автомобила съдът промени в първоначалното определение на деянието "умисъл" с "вероятен умисъл", но не прие предложението на прокуратурата за "непредумишлено убийство по непредпазливост".

28-годишният българин Тоско Бозаджийски почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после - и прегазен от автомобил. Според първоначалните информации жертвата и още двама негови български приятели били атакувани на 5 януари 2020 г. от около 15-20 фенове на ПАОК, въоръжени с прътове.

Българите били пребити, а по време на побоя Тоско Бозаджийски се озовал на улицата и бил прегазен от колата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ