Откриват паметник на Гунди преди мача с „Лудогорец“

Фенове на „Левски“ ще открият паметника на клубната легенда Георги Аспарухов в столичния квартал „Гео Милев“ този уикенд. Събитието ще бъде на 1 октомври (неделя) от 16:00 часа, съобщиха от асоциация „Levski Family“.

Локацията е парк „Гео Милев“ на столичния район Слатина (до входа откъм улиците „Калиманци“ и „Георги Обретенов“. Очаква се след това участниците да направят шествие до стадиона, където столичният гранд приема „Лудогорец“ в дербито на 12 кръг.

„За нас ще бъде чест и удоволствие да присъствате на този исторически за клуба и родината момент! Доведете и семействата и приятелите си. Нека споделим този величествен миг“, се казва в съобщението на организацията.

Монументът е изграден изцяло по инициатива на феновете. През май тази година бе направена и първата копка навръх 80 години от рождението на легендата на „Левски“. Интересното е, че тогава на церемонията присъства и изпълнителният директор Даниел Боримиров, който обаче трябваше да обяснява защо клубът не е спомогнал финансово и организационно за проекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ