Отлагат отново Конгреса за БФС?

Конгресът на Българския футболен съюз може да бъде отложен отново заради епидемичната обстановка в страната. Днес на Изпълкома бяха установени датата и правилата за провеждането на събранието, но с оглед на факта, че при гласуването на конгреса ще има голямо струпване на делегати(около 500), ще се изиска директива от отговорните органи за провеждането.

Именно поради това днес в БФС е коментирано вариант събитието да бъде отложено за след Нова година или в момент, когато условията и регулациите от страна на здравните власти го позволяват. Шефовете на българския футбол са взели решение лично временният президент Михаил Касабов, като и един от неговите помощници да водят разговорите с отговорните органи и Премиера, за да се вземе най-разумното решение.

Първоначално избора за нов президент на БФС трябваше да се проведе през юни, но датата бе неудобна, тъй като съвпадаше с мачовете на националния отбор с Унгария. Впоследствие бе премстена за 11 декември, но сега може да се наложи избор за дата след Нова година.

Коментари

Задължително поле