Петър Костадинов: Ние не сме фаворити за първото място

Помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов коментира победата с 3:0 срещу Славия, тъй като наставникът на тима Илиан Илиев е наказан. „Победата дойде много трудно. Славия е добър отбор. Видяхте, и последните мачове изглеждаха по съвсем различен начин. Днес имахме предимството, че играхме мач по-малко за Купата. Знаехме, че те ще имат проблеми кондиционно. Трябваше да изиграят 4 мача за 12 дена с един и същи състав. Ние имахме предимство, видя се в хода на мача. Щастливи сме от победата, от начина, по който я постигнахме и от първото място“, каза Костадинов.

„През цялата седмица се опитвахме да втълпим на момчетата, че не трябва първото място да е фиксидея. Първенството е преполовено. Завършваме сега на първо място, но то не ни дава медали или титла. Просто един перфектен завършек на цялата година, която имахме. Напълно заслужено според мен. Трябва да поздравя още един път момчетата, ръководството и феновете. Мисля, че между нас има симбиоза и нещата ни се получават“, продължи той.

„Футболистите знаеха важността на мача. Те го изиграха по перфектен начин. Почти не дадохме шансове. Имаха едно-две по-сериозни положения, но мисля, че бяхме по-добрият отбор на терена. Колкото и клиширано да звучи, с работа (успяваме да внедрим новите футболисти в отбора). Основното нещо е работата в съблекалнята. Не треньорската, а на лидерите. Всеки един чужденец или нов футболист се чувства като у дома си. Това е благодарение на тези хора. Може би това е основното. Първо трябва да си изкараме едни весели празници. Единственото пожелание е момчетата да са здрави. За един спортист е най-важно. Ще направим добра подготовка. Ако имаме нужда, ще се подсилим. Аз пак казвам, че ние не сме фаворити за първото място. Ние не сме, но можем да объркаме някоя сметка“, каза още Петър Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ