Петев остава начело на Босна

Националният селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев предпочита да остане начело на тима въпреки че не го класира на световните финали. Според местите медии общото впечатление е, че е направена лека крачка напред към успешна смяна на поколенията и са положени основите за бъдещето на тима, но от друга страна ефектът от точките, които Босна събра в световните квалификации, никога не е бил по-слаб. Босна пропуска световните финали, след като събра едва седем точки от мачовете в групата си.

През последните дни клубове от Белгия започнаха да проявяват интерес към Петев, който има договор с Босна до март 2023 година. Българският треньор имаше оферта от Остенде. 46-годишният обаче е направил избор.

Петев планира да води отбора на Босна и в следващото издание на Лигата на нациите и в квалификациите за Европейското първенство.

На националния тим му остава още един мач до края на годината - гостуване на САЩ в Лос Анджелис на 18 декември.

Българинът ще пристигне в Сараево в близките дни и ще публикува списък с играчи, на които ще разчита. Тъй като това не е мандат на ФИФА, той ще се играе предимно от играчи от Висшата лига или лигата, където започна зимната пауза.

Петев е водил националния отбор на страната ни 11 пъти досега. Той има ефекта от две победи, пет равенства и четири поражения.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят