Пирин и Черно море дадоха старт на кампанията в подкрепа на българските капитани в Йемен

Футболните клубове от елита Пирин Благоевград и Черно море дадоха символичен старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани!" за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени с кораба Galaxy Leader в Йемен на 19 ноември тази година, съобщи БТА. 

Инициативата е подета от близки и приятели на двамата. Датата не е избрана случайно - Никулден - ден на моряците.  Благоевград е родното място на капитан Чанев, а във Варна двамата са живели дълго, заобичали са морето, завършили са висшето си образование и са решили да се посветят на корабоплаването.

"Орлетата" и "Моряците" позираха с фланелки с надписи: "Подкрепа за българските капитани!" и "Любо, Данаил – с вас сме!", като целта е да им изпратят положителна енергия и да им вдъхнат надежда за скорошно освобождаване.

Отборите, както и близките и приятелите на похитените моряци, вярват, че властите правят всичко възможно казусът да бъде разрешен възможно най-бързо и успешно и двамата скоро ще приберат живи и здрави при семействата си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ