Пловдив посрещна своя "син" Стоичков като Бог (видео)

Той е идолът на всички деца, които мечтаят за успехи в света на футбола у нас. Без да сравняваме поколенията. Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков се завърна на терена в родината си. Той стъпи отново на родния си стадион "Марица", откъдето тръгна, за да покори световните върхове. Камата пристигна за честванията по повод 100-годишния юбилей на клуба. В Пловдив го посрещнаха като Бог. Логично! 

Президентът на клуба Христо Христов му връчи жълто-син шал. Стоичков бе обграден от стотици деца за автографи и снимки.

"Чувството да се върна тук е уникално. С голямо удоволствие минах и през училището, в което учих, в квартала, в който съм живял. Винаги съм популяризирал както Марица, така и другите пловдивски отбори Спартак, Ботев и Локомотив. Вълнението ми днес е голямо", заяви Стоичков на стадиона.

Празникът в Кършияка продължи с мач между децата, а след това - и между славните ветерани на Марица, предвождани от Стоичков срещу сборен отбор от пловдивски звезди. Преди началото на срещата легендата  подари „Златна топка“ на първия си треньор Огнян Атанасов и на своя кум и бивш футболен съдия Атанас Узунов. Георги Георгиев, за когото Камата каза, че го е научил на бързина, получи „Златна обувка“. Голям формат на „Златната топка“ получи президентът на Марица Христов, който обеща да сложи отличието в клубния музей.

В третата минута на демонстративния мач беше почетена паметта на бившия национал Трифон Иванов. Стоичков се разплака. Срещата завърши 2:2. През първото полувреме резултатът беше открит в полза на Марица от Румен Христов. Атанас Узунов провери редовността на попадението със своеобразен ВАР, гледайки запис на гола на една от камерите около терена. Малко след това Марчо Дафчев изравни. През втората част беше отсъдена дузпа за Марица. Лилчо Арсов спаси удара на Стоичков, но Атанас Узунов нареди ново изпълнение. Зад топката този път застана Александър Александров-Кривия, който чукна към Христо Стоичков и носителят на „Златната топка“ прехвърли Арсов. 

Ицо подари новата си детска книга на най-малките фенове.

Преди цели 21 години той отново се върна в своя град, за да играе за двата пловдивски гранда Локомотив и Ботев на бенефиса на съдията Атанас Узунов. Тогава пред препълнените 30-хилядни трибуни на пловдивския стадион "Христо Ботев" Локомотив победи с 3:2. През първото полувреме Ицо отбеляза гол за "железничарите", а в края на мача имаше възможност да се разпише и с "жълто-черната" фланелка.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ