Преслава по стъпките на световни звезди

Фолк дивата не забавя темпото в професионален план

Гласовитата певица пуска музика по модел, с който западни изпълнители успяват да покорят класациите

Няма да участва в концерта на “Планета”

Преслава продължава да бъде един то най-успешните изпълнители у нас чрез добре планирана стратегия за пускане на нова музика. През последната година моделът на работа на фолк дивата наподобява този на световни звезди, а резултатите са очевидни - успешни самостоятелни парчета, изключително популярен албум и пълни клубове и зали в цялата страна, както и в някои части извън нея.

Най-голямата прилика между работата на попфолк звездата и западните изпълнители е появата на албума “Да гори в любов”. Противно на традицията български артисти да издават все по-малко дискове, които в повечето случаи представляват компилации с вече излизали и познати песни, Преслава изненада всички с пет нови парчета. Всички детайли около появата на албума бяха внимателно планирани така, както световни звезди подготвят феновете си за нов проект. А именно - две сингъла с най-големия хитов потенциал преди появата на албума, които да го рекламират, избиране на точна дата за издаването му и активна комуникация с меломаните в социалните мрежи.

Последният аспект е от изключителна важност в края на 2019 година, когато музиката масово се консумира в интернет. Преслава е най-харесваната родна знаменитост в интернет, която живее и се развива в България, с общи последователи близо 1,2 млн. (690 хил. във фейсбук и 494 000 в инстаграм). В социалните мрежи гласовитата певица рекламира своя проект като акцентира върху всички начини, с които албумът може да се “консумира” - продажби на физически носител, слушане в стриймиинг платформи като Spotify и Apple Music, както и безплатно в Youtube. Очаквано, нейните усилия дадоха резултат и почти всички тракове от “Да гори в любов” могат да се нарекат хитове. Тя дори засне и специални клипове за новите парчета.

Повечето изпълнители биха си дали почивка след толкова голям проект. Преслава обаче хич не забавя темпото в професионален план. Само преди дни тя пусна нова песен “Така ни се пада” - дует с фолк певеца Галин. Парчето е абсолютен хит в интернет - номер 1 в Youtube с над 1,6 млн. гледания, №1 в Apple Music и №3 в Spotify.

Въпреки успешната си година, Преслава изненадващо обяви през уикенда, че няма да участва на концерта послучай концерта на телевизия “Планета”. Изпълнителката на “Лъжа е” заяви, че е в прекрасни отношения с нейните продуценти, а причините да не се изяви на сцената в Пловдив е, че няма да има време да се подготви за участието си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл