Rolls-Royce - на софийския автосалон

Двама министри уважиха откриването на изложението

За първи път на автомобилно изложение в България има щанд на Rolls-Royce, а на него е изложен първият SUV модел в историята на британската компания – Cullinan. Това е най-скъпата серийна кола с повишена проходимост и може да бъде разгледана от днес до идната неделя на софийския автосалон. Цената на Rolls-Royce Cullinan в държави от Европейския съюз обикновено започва от 315 000 евро нагоре. В България няма представителство на тази марка, а само оторизиран сервиз.

Всички официално представени у нас автомобилни марки участват на изложението и са се постарали да предложат най-новите си модели на посетителите. Един късметлия от публиката ще си тръгне с нова кола от томболата с входните билети, чиято цена е 10 лв. за делнични дни, 12 лв. през уикенда и 8 лв. при влизане след 17 ч. Посетителите имат възможност да изпробват качествата на изложените автомобили, като ги тестват в реални условия по време на изложението. Освен Rolls-Royce дебют на автосалона в София правят още три марки. Това са италианската компания DR, индийската Mahindra и китайската Ora. Като самостоятелен бранд се представя и Cupra, подразделение на SEAT за спортни модели.

Повече от 250 експоната показват изложителите. Изцяло новите модели леки автомобили за българския пазар са 16 на брой, като наред с тях има 13 преминали през фейслифт и 18 нови модификации. На повечето щандове присъстват превозни средства с алтернативни източници на енергия – 13 електромобила, 5 хибрида със зареждане от контакт и 17 „меки“ хибрида.

На официалното откриване на изложението присъстваха министрите на транспорта Росен Желязков и на спорта Красен Кралев, депутати, дипломати, бизнесмени.

Коментари

Задължително поле