Сайт се опита да нанесе нокаута - обяви Десподов и Ради Кирилов за македонци

Македонските медии са много по-умерени в изказванията си, откакто разбраха, че и техните "новини" и коментари могат да натежат в полза на санкция от страна на УЕФА към националния отбор на Северна Македония след мача с България от Лигата на нациите. Sportmedia.mk изведнъж млъкна. Само един сайт обаче не разбра, че поведението на феновете, които освиркаха химна на България в Скопие, бе на път да предизвика дипломатически скандал. И след официалната позиция на македонското външно министерство, което обяви, че няма да толерира езика на омразата, в своето безсилие една друга медия -  mkdenes.mk обяви КАПИТАНА НА БЪЛГАРИЯ Кирил Десподов и друг наш национал - Ради Кирилов за македонци. 

В материала "Факт - Двама Македонци победиха Македония в Скопие" се казва: "И двамата са родени в Пиринска Македония. Без да оспорват националното си чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както и техните баби и дядовци, родени в пиринския край на Македония. Като български граждани е съвсем нормално да играят за България. В момента, най-добрият футболист, който играе за България, е македонецът Кирил Десподов, роден е в Кресна, Пиринска Македония и е голмайстор." 

За Ради Кирилов сайтът споменава, че е роден в Симитли, "също в Пиринска Македония". 

И завършва: "Да не забравяме, че Димитър Бербатов, известен като Митко Македонеца от Благоевград, беше един от най-добрите футболисти в Европа, когато активно играеше футбол!"

Материалът завършва с изречението "Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола!" За съжаление футболистите не можаха да докажат твърдението на македонската медия на терена на "Тоше Проески". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ