Сълзи в "Левски" - Миланов обяви причината за отказването

БУЛФОТО
Живко Миланов изигра последния си мач за "Левски" срещу "Локомотив" (Пд).

Живко Миланов, капитанът на "Левски", призна през сълзи причината за изненадващото отказване от футбола. Бранителят изигра своя последен мач за "сините" срещу "Локомотив" (Пд), а след нулевото равенство разкри, че става въпрос за здравословен проблем. 

"Искам да споделя нещо, крихме доста време, но вече е време. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали възможност да играя за тоя велик отбор и да запиша името си в историята. Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване…Това заболяване засяга белия ми дроб и трябва да прекратя кариерата ми... Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Затова избрах този мач днес, за да не е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отказва. От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани."

Миланов не отхвърли възможността да продължи да бъде близо до футбола, но вече в друго амплоа: "След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата."

Изигралият 231 мача за клуба коментира и щастливите мигове на "Герена": "Имал съм много хубави мигове. Казах им и на младите момчета, че най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Само да тренирам. Те трябва да помислят повече за раздаване, отколкото за някои други странични неща. Като мой наследник виждам Ивайло Найденов, трябва да му се даде шанс, има качества, които може да развие в следващите години. Стаси, Юруков, Мартин, всички млади момчета имат шанс. Сега ще имат още по-голям шанс, но всичко си зависи от тях. Трябва да почнат вече да показват характер, всичко си зависи от тях."

 

Коментари

Задължително поле