Сериозно разместване в жребия на Australian Open при депортиране на Джокович

Решението на властите в Австралия да депортират Новак Джокович може да промени жребия за Australian Open. Турнирът започва в понеделник в Мелбърн. Сърбинът е номер 1 в схемата и в първия кръг трябва да срещне сънародника си Миомир Кецманович. Ако Джокович бъде депортиран, мястото му в жребия за първия кръг ще остане празно. Според правилата позицията на номер 1 в жребия не може да бъде заета от "щастлив губещ" между квалификантите, заради което част от поставените играчи ще получат нови съперници.

Така мястото на Джокович ще бъде заето от петия в схемата Андрей Рубльов от Русия. Позицията на Рубльов, който трябва да срещне италианеца Джанлука Магер, ще бъде иззета от номер 17 Гаел Монфис. На мястото на французина, който трябва да играе срещу аржентинеца Федерико Кория, ще бъде поставен номер 35 в света Александър Бублик от Казахстан. Позицията на Бублик ще бъде заета от квалификант.

Джокович рискува да загуби първото място в ранглистата, ако вторият Даниил Медведев (Русия) или третият Александър Зверев (Германия) спечелят турнира.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт